HUMANITARNA POMOĆ

Gradišćanski Hrvati i prijatelji doniraju novac za obnovu Dječje kirurgije Klaićeve bolnice, oštećene u potresu

Foto: Antun Mauch Lenadić
U potresu nastradala Dječja bolnica u Klaićevoj
Foto: Antun Mauch Lenadić
U potresu nastradala Dječja bolnica u Klaićevoj
Foto: Antun Mauch Lenadić
U potresu nastradala Dječja bolnica u Klaićevoj
Foto: Antun Mauch Lenadić
U potresu nastradala Dječja bolnica u Klaićevoj
Foto: Antun Mauch Lenadić
U potresu nastradala Dječja bolnica u Klaićevoj
28.04.2020.
u 16:53
Zastupnici gradišćanskih Hrvata, Tyran, Novak-Karall i Palatin-Wild su ime darovatelja potpisali i Ugovor o darivanju s ravnateljem zagrebačke Klinike za dječje bolesti, prof. dr. Goranom Roićem, inače središnje i jedinstvene ustanove za zdravstvenu skrb djece i adolescenata u Hrvatskoj
Pogledaj originalni članak

Od koga najprije očekivati pomoć u nevolji, nego od svojih. Riječ je o gradišćanskim Hrvatima i njihovim austrijskim prijateljima koji su odlučili prikupiti novac za obnovu u nedavnom potresu oštećene zgrade Klinike za dječje bolesti u Zagrebu. Pogotovo zgrade „Fisher“ u kojoj je smješten, sada zatvoren i evakuiran Odjel dječje kirurgije, na kojem se liječe djeca iz cijele Hrvatske.

Prema izvješću Hrvatskog centra u Beču, Hrvatski Centa se je zajedno s Neovisnom inicijativom gradišćanskih Hrvata, koje zastupaju Petar Tyran, Gabrijela Novak-Karall i Ljubica Palatin-Wild priključili humanitarnoj akciji dobrovoljnog prikupljanja novaca za obnovu Odjela dječje kirurgije Klinike za dječje bolesti u Zagrebu. I to novčanom donacijom od više desetaka tisuća eura u sklopu inicijative „Dječja bolnica Klaićeva treba našu pomoć“, započete 27. travnja ove godine, a koja završava 31. svibnja.

Neovisna inicijativa gradišćanskih Hrvata i Hrvatski centar koje kao donatore zastupaju glavni urednik Hrvatskih novina i kurator Centra Petar Tyran i glavna tajnica Centra Gabrijela Novak-Karall te direktorica Osnovne škole u Oslipu (Uzlopu) u Gradišću Ljuba Palatin-Wild pozvali su potencijalne darovatelje u Gradišću i šire da se pridruže humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za Odjel Dječje kirurgije u Klaićevoj bolnici u Zagrebu, kako bi se što je prije moguće mogao obnoviti i vratiti u funkciju. Pogotovo zato jer se radi „o teže oboljeloj djeci kojoj su operaciju hitno potrebne“, stoji u pozivu. Kako se dalje navodi, u ovim teškim trenucima pandemije koronavirusa solidarnost je važnija nego ikada prije, posebno s bolesnom djecom i s Gradom Zagrebom, koji istovremeno mora otklanjati ne samo teške posljedice razornog potresa koji je 22. ožujka pogodio Zagreb, nego se istovremeno mora, kao i ostali u Europi i svijetu, boriti s epidemijom koronavirusa.

Gore navedeni zastupnici gradišćanskih Hrvata, Tyran, Novak-Karall i Palatin-Wild su ime darovatelja potpisali i Ugovor o darivanju s ravnateljem zagrebačke Klinike za dječje bolesti, prof. dr. Goranom Roićem, inače središnje i jedinstvene ustanove za zdravstvenu skrb djece i adolescenata u Hrvatskoj.

Otvorili su i poseban račun, a uplate moraju, kako piše u pozivu za donacije nositi slijedeće naznake:

DJEČJA BOLNICA KLAIĆEVA TRIBA NAŠU POMOĆ

AT70 3307 2000 0005 4379

SWIFT / BIC: RLBBAT2E072

Da cijela akcija ima pravnu podlogu i kontrolu namjenske primjene doniranih sredstava, brigu će voditi jedan od gradišćanskih Hrvata posebno zaduženih bilježnika iz Gradišća, poručili su zastupnici donatora.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.