Međunarodna kulturna suradnja

Gostovanje Zagrebačke filharmonije u Pečuhu

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Gostovanje Zagrebačke filharmonije u Pečuhu
08.12.2016.
u 09:21
Koncertom je ravnao trenutačno jedan od najboljih dirigenata mlađe generacije Jeskao Sirvend, uz solistički nastup violinista Martina Draušnika, violončelista Smiljana Mrčele i pijanistice Zrinke Ivančić
Pogledaj originalni članak

Pred prepunim gledalištem pečuške koncertne dvorane Kodály, jedne od najljepših europskih koncertnih dvorana koja zaprima tisuću posjetitelja, početkom prosinca nastupila je Zagrebačka filharmonija.

"Dvije filharmonije – zagrebačka i panonska (pečuška) surađuju od 2012. godine", istaknuo je ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch. I ovaj nastup ostvaren je u sklopu međunarodne kulturne suradnje.

Partnerstvo u 2016. rezultiralo je pečuškim koncertom za kojim slijedi nastup Panonske filharmonije, predvođene uglednim dirigentom Howardom Williamsom, u Zagrebu 24. ožujka 2017. u sklopu redovitoga pretplatničkog ciklusa Zagrebačke filharmonije.

Pečuškim koncertom ravnao je trenutačno jedan od najboljih dirigenata mlađe generacije Jeskao Sirvend, uz solistički nastup violinista Martina Draušnika, violončelista Smiljana Mrčele i pijanistice Zrinke Ivančić.

Violinist Draušnik i violončelist Mrčela članovi su orkestra Zagrebačke filharmonije, a u glazbenom triju s pijanisticom Ivančić nižu uspjehe na pozornicama diljem Hrvatske i šire. 

Na programu koncerta u Pečuhu bilo je djelo poznatoga hrvatskog skladatelja Borisa Papandopula "Amfitrion", Beethovenov "Koncert za violinu, violončelu i orkestar" u solističkoj izvedbi spomenutog trija te Schumannova "Četvrta simfonija", a nije izostao ni Brahms.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.