Pozitivna slika o našoj domovini

Fotogalerija s Večeri hrvatskih povratnika

Foto: Katarina Pejić
Foto: Katarina Pejić
Foto: Katarina Pejić
Foto: Katarina Pejić
Foto: Katarina Pejić
Foto: Katarina Pejić
Foto: Katarina Pejić
Foto: Katarina Pejić
29.10.2018.
u 10:14
Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske zahvalio je i čestitao udruzi Hrvatska uzdanica na njihovu doprinosu i senzibilizaciji naše javnosti u domovini i iseljeništvu
Pogledaj originalni članak

Pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, a u organizaciji udruge Hrvatska uzdanica i suorganizaciji Hrvatske matice iseljenika, u petak je održana Večer hrvatskih povratnika.

Na događaju su se okupili povratnici i iseljenici te brojne osobe iz javnog života, a program je dodatno uveličan kroz projekt "Pomozimo zajedno" Humanitarne udruge fra Mladen Hrkač.

Svrha projekta jest staviti u fokus povratak, a ne odlazak ljudi iz Lijepe Naše, potaknuti zajedništvo domovinske i iseljene Hrvatske, senzibilizirati hrvatsku javnost za tu temu te istaknuti mogućnosti povezivanja sunarodnjaka povratnika i iseljenika.

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, zahvalio je i čestitao udruzi Hrvatska uzdanica na njihovu doprinosu i senzibilizaciji naše javnosti u domovini i iseljeništvu. Govorio je i o ulozi hrvatskog iseljeništva u stvaranju, obrani i izgradnji moderne države.

"Osnaženi predanošću ove Vlade u izgradnji proaktivnog partnerskog odnosa s hrvatskim iseljeništvom, pripadnicima hrvatske manjine u europskim državama i našim narodom u Bosni i Hercegovini, uvjeren sam da ćemo upravo i s vašom podrškom prenijeti jednu pozitivniju sliku o našoj domovini, a samim time biti i poticaj povratku naših iseljenika i njihovih obitelji", zaključio je Milas.

Uz glazbeni sastav Turbo X, za dobru zabavu pobrinuo se i gost Mate Bulić, a za neizostavnu humanitarnu notu organizatori vrijedne tombole kako bi se omogućila materijalna potpora Humanitarnoj udruzi fra Mladen Hrkać. 
 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.