Do 1. ožujka 2019.

Evo kako možete do stipendije za znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima

Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
Evo kako možete do stipendije za znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima
21.01.2019.
u 12:23
Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Ministarstvo znanosti i obrazovanja izabrat će kandidate čije će prijave biti proslijeđene u Veliku Britaniju do 1. travnja 2019.
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i zaklada "British Scholarship Trust" pozivaju asistente i stručne suradnike s visokih učilišta i znanstvenoistraživačkih instituta u Republici Hrvatskoj na podnošenje prijave za dodjelu stipendije za znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima u trajanju od jednog do tri mjeseca tijekom akademske godine 2019./2020.

Pravo prijave imaju kandidati koji do 1. listopada 2019. neće napuniti 30 godina. Prednost imaju svi oni koji nisu provodili znanstveno istraživanje u inozemstvu ili imaju prihvatno pismo ustanove u Velikoj Britaniji.

Kandidati u prijavnome obrascu trebaju navesti jedno ili više britanskih sveučilišta na kojima bi željeli realizirati stipendiju. Preporučuje se da osiguraju pismo britanskog znanstvenika koji bi prihvatio mentorstvo i dostave ga s prijavom do 1. ožujka 2019. U suprotnom, kad kandidat primi obavijest da je njegova prijava uvrštena u uži izbor (najkasnije u travnju 2019.), britanski znanstvenik, mentor, treba poslati prihvatno pismo izravno zakladi "British Scholarship Trust" prije donošenja konačne odluke o dodjeljivanju stipendije.

Prijavu je potrebno poslati do 1. ožujka 2019. Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Ministarstvo znanosti i obrazovanja izabrat će kandidate čije će prijave biti proslijeđene u Veliku Britaniju do 1. travnja 2019. Konačnu odluku o dodjeljivanju stipendije donosi "British Scholarship Trust" u svibnju ove. godine.

Putne troškove stipendista snosi Agencija za mobilnost i programe Europske unije, a troškove boravka "British Scholarship Trust". Ne postoji mogućnost snošenja troškova za studij na britanskom sveučilištu.

Detaljnije informacije možete pronaći na ovom linku...

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.