St. Thomas, Ontario

Evo kakav vas program očekuje za ovogodišnji spektakl 'Zvuci tamburice'

Foto: Franjo Bertović
Evo kakav vas program očekuje za ovogodišnji spektakl 'Zvuci tamburice'
10.07.2019.
u 11:59
Kao i u prošlosti, uz obilje tamburaške glazbe, folklora i pjesme ponudit ćemo vas i s mnogim specijalitetima hrvatske kuhinje
Pogledaj originalni članak

Odsjek 530 "Ogulin" HBZ-a poziva na tradicionalni – Veliki godišnji piknik i na ljetni miniFest "Zvuci tamburice" 2019. Piknik će se održati u nedjelju 18. kolovoza kod Hrvatske crkve "Sv. Leopold Mandić" (teren i prostorije za ljetne zabave), s početkom u 12 sati.

Događaju će prethoditi sveta misa koja je na rasporedu u 11 sati. Za vrijeme misnog slavlja svirat će tamburaški zbor sastavljen od glazbenih direktora kulturno-umjetničkih društava koja će nastupiti na Zvucima tamburice 2019.

S velikim ponosom proslavit ćemo 25. obljetnicu našeg ljetnog miniFesta "Zvuci tamburice". Radost i čast nam je predstaviti tamburaške i folklorne zborove koji će nastupiti na našem srebrnom jubileju, a to su: "St. George" Adult Tamburitzans – Cokeburg, PA, muzički direktori: Marlene Luketich-Kochis, Daniel Kochis, Bernadette Luketich-Sikaras i Derek Hohn; "Zlatni Pajdaši" od crkve Svetog Križa – Hamilton, muzički direktor: Michael Šavor; Croatian Folklore Ensemble "Nova Nada" - Detroit, muzički i umjetnički direktor: Steve Talan; "Kolo i Tamburica Bl. Cardinal A. Stepinac" – Windsor, koreografkinja: Ljubica Tuškan; Hrvatsko folklorno društvo "Sveti Juraj" Hamilton, muzički direktor: Branko Pahanić i "Živa Grana Hrvatske" – Hamilton, muzički direktor: Michael Loncarich.
 
Zabavljat će nas sastav "Zabava" iz Pittsburgha. Ova talentirana i popularna skupina glazbenika zasigurno će vas razveseliti mnogim starim i novim melodijama sa svojeg bogatog repertoara. Podsjećaju me na Opatijske suvenire! Sami se osvjedočite!

U subotu 17. kolovoza pripremamo "Piknik dobrodošlice" za goste izvana, pa se veselimo i tom tradicionalnom skupu koji će se održati dan prije, a koji je uvijek zanimljiv i zabavan. Posebna nam je čast što će govornik piknika biti glavni predsjednik Hrvatske bratske zajednice Edward W. Pazo. Prisutne će pozdraviti glavna tajnica/blagajnica Bernadette Luketich-Sikaras i predsjednik Ontarijske federacije odsjeka HBZ-a Antun Belan.

Hrvatska bratska zajednica slavi 125. obljetnicu svojeg postojanja i rada. Tim povodom odsjek 530 "Ogulin" iskreno zahvaljuje upravi Zajednice i njezinu vodstvu za svu pomoć primljenu kod utemeljenja i u njegovu daljnjem radu. Zajednici i vodstvu želimo još mnogo uspješnih godina!

Kao i u prošlosti, uz obilje tamburaške glazbe, folklora i pjesme ponudit ćemo vas i s mnogim specijalitetima hrvatske kuhinje. Uz dobro pečenje s ražnja (svinjetinu i janjetinu koju su pripremili poznatih pečenjari Drago Magdić i Milan Jurković), imat ćemo specijalitete s roštilja (ćevape i kranjske kobasice), domaće kolače, palačinke i bogatu tombolu.

Mame i tate, bake i djedovi, ne zaboravite povesti djecu i unuke. Zabavni program za djecu ponovno će pripremiti naš dugogodišnji član Carl Sergeant i njegova tvrtka.

Sve vas sve pozivamo na ovaj veliki godišnji piknik naše zajednice i na slavlje divne tamburaške glazbe, pjesme, folklora i pučkih običaja. Veselimo se vašem dolasku i jamčimo dobru zabavu!
 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.