Turistički klaster

Više nema čekanja. Slavonci idu u Austriju po goste

Kobasica
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
08.11.2016.
u 10:23

"Cilj nam je Austrijancima, koji inače dobro poznaju naše more i obalu, približiti i ono što nude kontinentalna Hrvatska i Slavonija, a imaju mnogo toga ponuditi"

"Regija Slavonija" naziv je promotivnog skupa održanog krajem prošlog tjedna u hrvatskom restoranu "Ragusa" u Beču, na kojem je predstavljen turistički klaster Slavonije, sve što Slavonija nudi austrijskom tržištu. 

Riječ je o prirodnim ljepotama, bogatoj kulturno-povijesnoj baštini i turističkoj, posebno eno-gastronomskoj ponudi Slavonije te sportskim i rekreacijskim sadržajima.

Organizator skupa bilo je predstavništvo Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Beču u suradnji s pet županijskih turističkih zajednica Slavonije; Osječko-baranjskom, Vukovarsko-srijemskom, Požeško-slavonskom, Brodsko-posavskom i Virovitičko-podravskom.

Predstavljanje osmišljeno za predstavnike turističkih agencija i medije te ostale poslovne partnere otvorio je direktor predstavništva HTZ-a u Beču Ranko Vlatković, dok je goste uvodno pozdravila hrvatska veleposlanica u Austriji dr. Vesna Cvjetković.

"Cilj nam je Austrijancima, koji inače dobro poznaju naše more i obalu, približiti i ono što nude kontinentalna Hrvatska i Slavonija, a imaju mnogo toga ponuditi. Posebno se to odnosi na turizam posebnih interesa kao što su enologija, gastronomija, biciklizam i sl.", rekao je Vlatković. 

Napomenuo je kako je "slavonska regija prepuna potencijala, idealnih za austrijske goste". Izrazio je uvjerenje da će uspješno predstavljanje Slavonije dodatno pobuditi zanimanje austrijskih gostiju da posjete i kontinentalnu Hrvatsku, ne samo u glavnoj nego i u predsezoni te posezoni.

"Slavonija je, posebno za srednjoeuropejce, postala tajni tip za odmor. A obilježava ga dobro jelo i piće, svježi zrak, mir, prirodne ljepote, bogata kulturna ponuda i dobro poznata slavonska autentičnost", istaknula je veleposlanica dr. Cvjetković, pozvavši nazočne Austrijance da posjete i kontinentalni dio Hrvatske.

Turističke potencijale pet slavonskih županija u kratkoj, ali jasnoj i vrlo preglednoj promociji predstavile su direktorice županijskih turističkih zajednica Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske, Rujana Bušić Srpak i Martina Jakelić. 

Predstavivši prirodne i kulturne posebnosti tog kraja te novosti u ukupnoj turističkoj ponudi, pobrojile su i sve biciklističke i planinarske trase, mogućnosti za jahanje, paragliding, kao i vinske ceste te smještajne kapacitete u hotelima i seoskim domaćinstvima, zanimljive Austrijancima.

Spomenule su i bogatu kulturno-povijesnu ponudu te mogućnost posjeta brojnim crkvama, dvorcima, kurijama, utvrdama, kapelama, arheološkim nalazištima i brojnim drugim spomenicima, od kojih su neki pod zaštitom UNESCO-a. Od prirodnih znamenitosti izdvojile su geopark Papuk te park-šumu Jankovac, Kopački rit, prekogranični rezervat Mura-Drava-Dunav...

Bilo je riječi i o Vukovaru, Đakovu, đakovačkoj katedrali, Osijeku i osječkoj Tvrđi te drugim slavonskim gradovima, tvrđama, ergelama, ali i o vrhunskim đakovačkim te kutjevačkim vinima i drevnim vinskim podrumima.

"Učinite iskorak i posjetite Slavoniju", poručile su nazočnim Austrijancima direktorice dviju županijskih TZ-a, pozvavši ih na prigodno kušanje slavonskih kulinarskih specijaliteta i vrhunskih vina, organizirano u sklopu bečke promocije, uz zvuke Slavonije i narodnu nošnju iz Srijema, koju je promovirao Martin Božanović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije