VESELO U MAINZU

Hrvate posjetili biskup Peter Kohlgraf, gradonačelnik Nino Haase, Miguel Vicente, brojni posjetitelji…

Foto: marijana dokoza
1/3
11.09.2023.
u 10:49

Svake godine Međunarodni tjedan tuđinaca nudi svim stanovnicima Mainza priliku da slave jedni s drugima, da se informiraju i saznaju više jedni o drugima izvan svakodnevnih susreta

Hrvatska katolička zajednica i Hrvatska kulturna zajednica Mainz je i ove godine sudjelovala u Međunarodnom tjednu tuđinaca čiji je središnje događanje bilo u nedjelju, 10. rujna. U središtu grada u nedjelju su bili postavljeni štandovi na kojima su stanovnici koji žive u Mainzu, a koji su stranog podrijetla, nudili ono što je karakteristično za zemlju iz koje dolaze.

Naime, svake godine Međunarodni tjedan tuđinaca nudi svim stanovnicima Mainza priliku da slave jedni s drugima, da se informiraju i saznaju više jedni o drugima izvan svakodnevnih susreta. Upravo je to bila i poruka gradonačelnika Mainza Nina Haase koji poput svojih prethodnika rado obilazi štandove, a sa svojom delegacijom se najviše zadrže upravo na hrvatskim štandovima.

Bilo je tako i u nedjelju. Gradonačelnik Haase se družio s Hrvatima, a susreo se s fra Jurom Zebićem, voditeljem Hrvatske katoličke zajednice Mainz, te s predsjednicom Hrvatske kulturne zajednice Mainz Jasnom Ačkar, ali i s dugogodišnjom, sad već bivšom predsjednicom HKZ Mainz Katicom Vraneša. U društvu gradonačelnika Haasea bio je i opunomoćenik za migraciju i integraciju vlade njemačke Savezne zemlje Falačko-Porajnje Miguel Vicente koji je čest gost hrvatskih događanja u Mainzu.

POVEZANI ČLANCI:

Svi su zajedno nazdravili, a čime drugim, nego poznatim hrvatskim pićem Šljivovica. Biskup Kohlgraf na štandu HKZ Mainz
Posebno je značajno istaknuti kako je štand Hrvatske katoličke zajednice posjetio i biskup Mainza prof. dr. Peter Kohlgraf.
Biskup se zadržao u ugodnom razgovoru s Hrvatima i fra Jurom Zebićem. Mlađi stanovnici Mainza posebno su zastajali na štandu Hrvatske kulturne zajednice Mainz jer su tamo mogli razgledati i kupiti dresove svojih idola Luke Modrića, Joška Gvardiola…
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije