Hrvatski jezik

Prijedlog bodovne liste kandidata za dodjelu stipendije

Zagreb
Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL
24.07.2018.
u 00:01

Stipendija uključuje trošak tečaja hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj (Zagreb, Split ili Rijeka), subvencioniranu prehranu do dva obroka dnevno, djelomičnu naknadu za smještaj u studentskom domu ili privatno u iznosu od 400 kn mjesečno koja se isplaćuje svim korisnicima stipendije koji su uspješno završili upisani semestar

Temeljem provedenog Javnog poziva za dodjelu stipendije za učenje hrvatskog jezika u domovini u akademskoj godini 2018./19., Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodjeljuje do 170 stipendija.

Na Javni poziv, koji je bio otvoren od 18. svibnja 2018. do 18. lipnja 2018., u propisanom roku zaprimljeno je 381 prijava, od kojih je 229 uredno predanih u elektronički sustav. 

Po dovršetku obrade prijava, Povjerenstvo je među navedenim ustanovilo 131 potpunu prijavu. S obzirom na utvrđeni broj od 170 stipendija za dodjelu, između potpunih prijava izvršeno je rangiranje kandidata temeljem kriterija propisanih Javnim natječajem i motivacijskog pisma, za 28 kandidata predloženo je odobrenje samo jednog semestra. 

Stipendija uključuje trošak tečaja hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj (Zagreb, Split ili Rijeka), subvencioniranu prehranu do dva obroka dnevno, djelomičnu naknadu za smještaj u studentskom domu ili privatno u iznosu od 400 kn mjesečno koja se isplaćuje svim korisnicima stipendije koji su uspješno završili upisani semestar.

Protiv ovog Prijedloga bodovne liste kandidat može Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske podnijeti pisani prigovor elektroničkom poštom u roku od 8 (osam) dana, zaključno s danom 31. srpnja 2018. godine, na adresu: tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr.

Konačna bodovna lista i Odluka o dodjeli stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj u akademskoj godini 2018./19. bit će objavljena po okončanju postupka prigovora, a kandidati koji ostvare pravo na stipendiju bit će obaviješteni o datumu zaključivanja ugovora.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije