rječnik.hr

Hrvatski školski rječnik odsad dostupan i online

Screenshot
10.09.2019.
u 18:40

Jednojezični "Školski rječnik hrvatskoga jezika" namijenjen je učenicima viših razreda osnovne škole i srednjih škola te svima koje zanima hrvatski standardni jezik

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje priopćio je da je tiskano izdanje jednojezičnog normativnog "Školskog rječnika hrvatskoga jezika" namijenjenog učenicima osnovne i srednje škole dobilo svoje digitalno izdanje, dostupno na poveznici rječnik.hr.

Tako je rječnik objavljen 2012. godine u tiskanome izdanju tog instituta i Školske knjige napokon dobio i svoje internetsko izdanje, koje su uredili Željko Jozić, Lana Hudeček i Milica Mihaljević.

Jednojezični "Školski rječnik hrvatskoga jezika" namijenjen je učenicima viših razreda osnovne škole i srednjih škola te svima koje zanima hrvatski standardni jezik

Internetsko izdanje rječnika usklađeno je s Hrvatskim pravopisom i Hrvatskom školskom gramatikom Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije