Intervju

VIDEO: Iseljenici ne odustaju od svoje domovine!

Marin Sopta
Foto: Matej Pavelić
1/2
04.07.2016.
u 13:47

Dvojno oporezivanje, glasovanje putem pošte, poteškoće s dobivanjem državljanstva, veliki otpor poduzetnicima iz iseljeništva

Protekli vikend u Šibeniku je održan drugi po redu Hrvatski iseljenički kongres koji je okupio preko 250 sudionika iz 11 zemalja svijeta. 

Tijekom 164 različitih tematskih predavanja prisutni su mogli saznati s kakvim se izazovima susreću Hrvati izvan domovine.

Dvojno oporezivanje, glasovanje putem pošte, poteškoće s dobivanjem državljanstva, veliki otpor poduzetnicima iz hrvatskog iseljeništva, njihova politička prava kao i potreba da sudjeluju u demografskim promjenama, samo su neke od tema o kojima se raspravljalo.

"Pokazalo se kako hrvatski iseljenici ili pak povratnici nisu izgubili želju da daju doprinos u izgradnji jedne demokratske i razvijene Lijepe Naše", rekao je Marin Sopta.

Cijeli intervju s predsjednikom Organizacijskog odbora pogledajte u nastavku...

Donosimo i Rezoluciju drugog Hrvatskog iseljeničkog kongresa

Rezolucija

 

Komentara 1

Avatar Josip M
Josip M
17:30 04.07.2016.

Iseljenici se ne daju skrenuti iz domovinskog puta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije