Chicago

Pola stoljeća tamburice

HBZ
Foto: Andrea Macan
06.07.2016.
u 09:01

Festival je završio u nedjelju kada su pod palicom gostujućeg dirigenta Jerryja Grcevicha izvedene pjesme "U srcu mi Hrvatska", "Vratit ću se jednog dana" i "Medley"

Protekli vikend Chicago je bio domaćin pedesetog po redu Tamburaškog festivala Hrvatske bratske zajednice u Americi.

Na pozornici su se tijekom tri dana izmjenjivale hrvatske glazbene i plesne skupine iz svih dijelova SAD-a. Cjelodnevni programi omogućili su ljubiteljima tamburice uživanje u njezinim zvucima.

U subotu je svetu misu predvodio nadbiskup Chicaga Blase Cupich koji se rado odaziva ovakvim događajima i ponosan je na svoje hrvatske korijene.

Festival je završio u nedjelju kada su pod palicom gostujućeg dirigenta Jerryja Grcevicha izvedene pjesme "U srcu mi Hrvatska", "Vratit ću se jednog dana" i "Medley".

Od skromnog početka u starom gradu Alleghenyju, danas sjevernom dijelu Pittsburgha, Hrvatska bratska zajednica izrasla je u najveću udrugu Hrvata izvan domovine.

Iako je 1894. krenula s nešto manje od 300 članova, trenutačno se može pohvaliti s njih 60 tisuća.

Zajednica je kroz povijest pokrenula nekoliko programa za svoje članove, među kojima su školarinske zaklade, sportska natjecanja, kulturne aktivnosti, hrvatski domovi i radijske minute...

>> Hrvati u Americi na Dan neovisnosti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije