navigacija Vijesti
Chicago

Pola stoljeća tamburice

Festival je završio u nedjelju kada su pod palicom gostujućeg dirigenta Jerryja Grcevicha izvedene pjesme "U srcu mi Hrvatska", "Vratit ću se jednog dana" i "Medley"

Pola stoljeća tamburice

Foto: Andrea Macan

Protekli vikend Chicago je bio domaćin pedesetog po redu Tamburaškog festivala Hrvatske bratske zajednice u Americi.

Na pozornici su se tijekom tri dana izmjenjivale hrvatske glazbene i plesne skupine iz svih dijelova SAD-a. Cjelodnevni programi omogućili su ljubiteljima tamburice uživanje u njezinim zvucima.

U subotu je svetu misu predvodio nadbiskup Chicaga Blase Cupich koji se rado odaziva ovakvim događajima i ponosan je na svoje hrvatske korijene.

Festival je završio u nedjelju kada su pod palicom gostujućeg dirigenta Jerryja Grcevicha izvedene pjesme "U srcu mi Hrvatska", "Vratit ću se jednog dana" i "Medley".

Od skromnog početka u starom gradu Alleghenyju, danas sjevernom dijelu Pittsburgha, Hrvatska bratska zajednica izrasla je u najveću udrugu Hrvata izvan domovine.

Iako je 1894. krenula s nešto manje od 300 članova, trenutačno se može pohvaliti s njih 60 tisuća.

Zajednica je kroz povijest pokrenula nekoliko programa za svoje članove, među kojima su školarinske zaklade, sportska natjecanja, kulturne aktivnosti, hrvatski domovi i radijske minute...

>> Hrvati u Americi na Dan neovisnosti

Ocijeni:

1 2 3 4 5

5 (2 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

Registracija