navigacija Vijesti
Veliki potencijal

Ovo su utjecajne hrvatske žene

Prvi put Mreža hrvatskih žena dodijelila je i počasnu nagradu "Friends of Croatia" dr. Esther Gitman zbog iznimnih zasluga u promicanju istine o životu i djelovanju blaženog kardinala Alojzija Stepinca

Foto: Mreža hrvatskih žena

Na svečanosti u povodu Međunarodnog dana žena u Zagrebu, Mreža hrvatskih žena iz Toronta dodijelila je prestižne nagrade "Utjecajne hrvatske žene" i "Buduće liderice" pripadnicama ljepšeg spola hrvatskoga podrijetla iz Bosne i Hercegovine, Italije, Belgije, Austrije, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Južne Amerike i domovine.

Idejna začetnica projekta Caroline Spivak naglasila je da je cilj dodjele priznanja podizanje svijesti društva o angažiranosti, inovativnosti i utjecaju žena hrvatskog podrijetla.

>> Hrvatica u Americi slika prizore iz djetinjstva

"One svojim uspjesima i postignućima nadahnjuju i predstavljaju veliki potencijal u zemljama u kojima žive i predivna su poruka svijetu o Hrvatskoj i Hrvatima", istaknula je Spivak.

Čestitajući dobitnicama, Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, rekao je kako su na ovogodišnjoj Konferenciji istaknuta postignuća i zasluge hrvatskih žena svih generacija, različitih interesa, žena koje žive diljem svijeta. 

"Raduje me što smo se zajedno okupili u zajedničkoj nam domovini – voljenoj nam Hrvatskoj. Jedna od osnovnih zadaća Središnjeg državnog ureda jest očuvanje hrvatske kulture, tradicije i baštine, jačanje našeg identiteta i snaženje međusobnih veza. Mnogi naši projekti realizirani su upravo zahvaljujući trudu i predanosti žena. Naše hrvatske zajednice diljem svijeta ponajprije počivaju na požrtvovnosti Hrvatica koje nesebičnom ljubavlju čuvaju i pronose hrvatske vrijednosti. Vjerujem da ćete se i nadalje nesebično truditi, promicati izvrsnost i biti na ponos svojim obiteljima, prijateljima i svojoj domovini", dodao je Milas. 

Prvi put Mreža hrvatskih žena dodijelila je i počasnu nagradu "Friends of Croatia" dr. Esther Gitman zbog iznimnih zasluga u promicanju istine o životu i djelovanju blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Na svečanosti su bili i hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, v. d. ravnateljice Hrvatske matice iseljenika Mirjana Piskulić i brojni drugi.

Mreža hrvatskih žena organizirala je i međunarodnu konferenciju "Napredak žena, napredak ekonomije. Ostvari potencijal!" koja se održala pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. 

Na konferenciji je održan niz predavanja i panela o položaju i utjecaju žena u politici, poduzetništvu, menadžmentu, znanosti, kulturi i humanitarnom radu.

Listu svih dobitnica možete pogledate na ovom linku...

>> Lijepe Hrvatice na humanitarnoj modnoj reviji u Chicagu

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

Registracija