Golf turnir

Ovako iseljenici pomažu Hrvatskoj: Rukavice Stipe Miočića prodane za osam tisuća dolara

Golf turnir
Foto: Canadian-Croatian Chamber of Commerce
1/7
07.10.2016.
u 09:49

Amerikanac hrvatskog podrijetla oduševljen raznovrsnom ponudom hrane i pića, najviše je uživao u kranjskim kobasicama, paškom siru i sarmi

Kanadsko-hrvatska gospodarska komora nedavno je u Torontu organizirala 14. golf turnir "Okus Hrvatske" koji je okupio najviše posjetitelja dosad – njih 216.

Cilj ovakvih susreta u Glen Eagle klubu je poticanje ljudi na zabavu i stvaranje poslovnih mogućnosti, uz neizostavne hrvatske specijalitete.

Tako su sudionici i njihovi prijatelji mogli kušati kotlovinu, pivo iz domovine, rižoto od morskih plodova te mnoge druge domaće delicije.

Na ovogodišnjem turniru poseban gost bio je svjetski prvak UFC-a u teškoj kategoriji, Stipe Miočić.

Ovaj Amerikanac hrvatskog podrijetla oduševljen raznovrsnom ponudom hrane i pića, najviše je uživao u kranjskim kobasicama, paškom siru i sarmi.

"Teško da netko odavde može otići žedan i gladan", komentirao je Hrvat iz Clevelanda.

Kao neiskusni golfer Miočić je napravio nekoliko udaraca, a potom je proveo dan u potpisivanju autograma i fotografiranju s obožavateljima. Uglavnom se družio sa skupinom dobrovoljaca koja je pekla odojke. 

Drugo iznenađenje za posjetitelje turnira bio je dolazak TS Mejaša u sklopu njihove kanadske turneje.

Ovaj dobro posjećeni turnir prate različiti sadržaji namijenjeni promociji hrvatskih okusa i raznih proizvoda.

Tom prilikom započela je i kampanja Kanadsko-hrvatske gospodarske komore za obnovu vukovarskog vodotornja. 

S početnih pet tisuća dolara, komora je dala svoj prvi prilog.

"Tijekom večeri licitirali smo boksačke rukavice koje je nosio i potpisao Stipe Miočić. Postignuta je dobra cijena od osam tisuća kanadskih dolara za dva para", sa zadovoljstvom je objavio Ivan Grbešić, voditelj humanitarne aukcije i član Uprave Kanadsko-hrvatske gospodarske komore.

Cijeli događaj bio je vrlo uspješan zahvaljujući velikom odazivu sponzora i volontera.

Komentara 4

Avatar Oberstleutnant
Oberstleutnant
10:38 07.10.2016.

Bravo Stipe! Ostali nek pate!

ZE
zelina
11:01 07.10.2016.

Vjerojatno je Stipe popio pivu sa Jurom Čuvalom na njegovom terenu u Torontu.

PP
pp
13:53 09.10.2016.

Bravo! Treba nam Ministarstvo demografske obnove i iseljeništva. Sramotno je, a i šteta je da Hrvatska ne iskorištava potencijal koji ima dijaspora. Od povezivanja sa zemljama u kojima jesu, prijenosu znanja i iskustva, ulaganja, obogaćivanja i nas i njih, do useljavanja i povratka recimo Hrvata iz Južne Amerike kojima je Hrvatska i privlačnije mjesto za život od zemalja u kojima su rođeni. Vrijeme je da se pokrenemo i počnemo raditi, a ne samo ćakulati po hrvatski...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije