U Šangaju otvoren prvi konzularni dan

Kinezi žele ulagati u hrvatski turizam

Sajam u Kini
Foto: Franka Gulin
1/3
30.04.2016.
u 12:27

Sajam se sastojao od ponude luksuznih nekretnina, po čemu je jedan od deset najvećih takvih skupova na svijetu i najveći u Aziji te od ponude luksuznih putovanja u kojima Hrvatska turistička zajednica svakako vidi svoju priliku

U Pekingu je nedavno otvoreno 12. izdanje Sajma luksuznih nekretnina na kojem se predstavilo više od 120 izlagača iz preko 35 zemalja, čime je pokriveno otprilike 220 luksuznih odredišta diljem svijeta.

Ove godine upravo je Hrvatskoj ponuđena uloga zemlje partnera te se naša domovina promovirala tijekom prvog dana sajma.

"Već nekoliko godina planiramo doći, no za aktualno izdanje organizacijski odbor je odlučio da budemo partneri. Zbog promocije na našem štandu i agencija za nekretnine, dobro smo iskoristili činjenicu što smo jedina zemlja iz Europe", istaknuo je Nebojša Koharović, hrvatski veleposlanik u Kini.

Sajam se sastojao od ponude luksuznih nekretnina, po čemu je jedan od deset najvećih takvih skupova na svijetu i najveći u Aziji te od ponude luksuznih putovanja u kojima Hrvatska turistička zajednica svakako vidi svoju priliku.

Tijekom predstavljanja Hrvatske pušteni su i promotivni video spotovi koji prikazuju prirodne ljepote i kulturne znamenitosti našeg kraja, s ciljem privlačenja sve većeg broja kineskih turista. Ali ni prvi dio, na koji se ovaj sajam usmjerava, nije ništa manje zanimljiv hrvatskim političkim krugovima i poslovnim organizacijama.

"Kineske delegacije su posljednjih nekoliko mjeseci posjećivale Hrvatsku i već se razgovara o konkretnim projektima. Druga po veličini kineska kompanija za infrastrukturu - China Metal Construction Company, uskoro dolazi u domovinu s ciljem otvaranja svog europskog predstavništva. Zanimaju ih i dva projekta na našoj obali te sektor turizma, odnosno izgradnja novih hotelskih kompleksa i odmarališta", izjavio je Mario Rendulić.

Njegova udruga CSEBA - za poslovnu suradnju Kine i zemalja jugoistočne Europe, nije usmjerena isključivo na dovođenje ulaganja u našu regiju, nego radi u oba smjera s obzirom na to da sudjeluje u jednom velikom projektu - kineskom Chongqingu, otvaranju medicinskog centra s međunarodnim ulagačima.

"Dobrom promidžbom i koordinacijama vezanima uz poslovanje nekretninama mogu se napraviti čuda. Španjolska, Grčka i Portugal do prije nekoliko godina nisu imale nikakvih kineskih ulaganja u spomenuti sektor, a sada su, uz Njemačku, Englesku i Francusku, glavna odredišta. Zato pozivamo sve one koji su zainteresirani da nam se pridruže u promotivnim akcijama", poručio je veleposlanik Nebojša Koharović.

Veliku gala svečanost uveličala je i Ana Rucner kojoj ovo nije prvi nastup u Kini. Svaki njezin instrumental bio je popraćen drukčijim multimedijalnim uratkom s ciljem predstavljanja hrvatskih ljepota.

Foto: Franka Gulin

Polusatna glazbena rapsodija otvorena je Carminom Buranom, a uključivala je i Odu radosti s filmom hrvatske violončelistice. Upravo je on osvojio brojne važne nagrade, a između ostalog i turistički Oscar za najbolje promidžbene video radove.

"Večeras sam imala sjajan nastup, a publika me odlično prihvatila. Hrvatsku nikad nije jednostavno predstaviti jer ima toliko raznolikosti i ljepota na jednom mjestu. Odsvirala sam i linđo koji je izazvao pravu euforiju i rasplesao prisutne. Nadam se da sam uspjela ispričati priču o našoj zemlji", oduševljeno je rekla Rucner.

U Šangaju otvoren prvi konzularni dan

Proteklih tjedana ništa manje nije bilo aktivno ni južnije od Pekinga s obzirom na to da je u Šangaju otvoren i prvi konzularni dan.

Susret s predstavnicima hrvatskog veleposlanstva održan je u uredu Liua Ganga, počasnog predstavnika Hrvatske gospodarske komore.

Prvi konzularni dan organiziran je zbog velike udaljenosti između Pekinga i Šangaja te na zahtjev tamošnje hrvatske zajednice.

Osim što su hrvatski državljani s kineskom adresom mogli dobiti konzularne informacije, bilo je riječi i o potrebama te iskustvima naših ljudi koji žive u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta.

Komentara 14

Avatar Josip M
Josip M
18:49 30.04.2016.

Lijepo,najmnogoljudna zemlja svijeta želi ulagati u hrvatskoi turizam,i kao gosti dobeo nam u Hrvatsku došli.

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
14:46 01.05.2016.

svaki bi poslanik morao doprinjeti razvitku Domovine,dok pojedini i vecina spavaju i boli njih briga za Hrvatsku (samo u svoj dzep),evo primjera kako Nebojsa radi svoj posao (poslanika)onako kako bi morao raditi scaki hrvatski poslanik.

Avatar DŠ.....
DŠ.....
17:15 01.05.2016.

Mesićevo maslo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije