Akcija

I australski Hrvati za Vukovar

Vodotoranj
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
21.05.2016.
u 14:50

Hrvatski vjesnik najavio je dvije humanitarne večere na kojima će naši iseljenici moći dati svoj doprinos

Grad Vukovar prihvatio je medijsko pokroviteljstvo Hrvatskog vjesnika iz Australije u projektu obnove vukovarskog vodotornja.

Tijekom Domovinskog rata ovaj simbol primio je preko 600 udaraca, a svaka pogođena hrvatska zastava zamijenjena je novom. Na takav hrabar potez prvi se odvažio branitelj s Mitnice, 23-godišnji Ivica Ivanika koji je poginuo nekoliko dana prije pada grada. Kasnije mu se u čuvanju ponosa pridružio i Hrvoje Džalto.  

Hrvatski vjesnik najavio je dvije humanitarne večere United We Stand na kojima će naši ljudi moći dati svoj doprinos.

"Ova akcija i njezin naziv simboliziraju zajedništvo hrvatske zajednice, a onda nas iseljenika s domovinom. Zbog svih udaraca koje je primio tijekom tromjesečne opsade i nije se srušio, vukovarski vodotoranj postao je simbol prkosa i ponosa. Večere će se održati sredinom lipnja u Sydneyu i Melbourneu, a nastupit će najbolji glazbeni sastavi i folklorne skupine", rekao je Zoran Juraj Sabljak, glavni urednik australskog tjednika.

>> Američki Hrvati žele financirati obnovu vukovarskog vodotornja
>> Hrvatska bratska zajednica u Vukovar šalje 25 tisuća dolara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije