INTERVJU
Povratak na članak

Vinko Sabljo: Na povratak treba poticati mlade koji se još nisu skrasili

Nije nemoguć masovniji povratak, ali to neće pokrenuti generacija koja je iz Hrvatske otišla prije nekoliko desetljeća ili koja cijeli život živi vani. Ako se to dogodi, to će pokrenuti mladi ljudi.

Komentari 4

Avatar anticenzura
anticenzura
14:27 21.08.2017.

On se uhljebio u Svicarskoj, a Hrvatsku djecu tjera u kontejner u Hrvatsku? Pa sto ne ides ti za pocetak traziti posao u Hrvatskoj i raditi za politicare i ratne profitere sto su pokrali i rasprodali zemlju narodu i uhljebili ratne profitere iz Hrvatske i Bosne Hrvatskoj djeci na grbacu da ih oni uzdrzaju iducih 50 godina? Ovi su poslali u mirovine momke od 20-ak, 25 godina bez dana radnoga staza i sada bi netko morao raditi za njih i za njihove familije citav zivot, a Hrvatska djeca da budu gradjani drugoga reda i da crnce za njih do groba? Pa nije nitko lood, bas do te mjere poremecen. Naravno da tu nitko normalan nece ostati, ljudi ce pokupi svoju djecu i osigurati buducnost sebi i svojoj familiji, posto ta djeca sto sada rastu nema sanse da ce docekati mirovinu. Tu ce se sve raspasti, mirovinski i socijalni sustav vec u iducih desetak i manje godina. Sto prije pobjegnu odatle djeca, to bolje za njih.

VL
MI
milanomilano
21:11 21.03.2018.

BEZ KOMENTARA onaj koji se udomijo van Hrvatske, a razmišlja o povratku, taj se prejeo kruha pa trabunja. Povratak je jednak samoubojstvu-propasti, takva osoba nezna što radi, to je mišljenje iz domovine, a ne pogled iz diaspore (razumijem da ste željni i puni osječaja, jer ste materialno sređeni). Pa dobro, zašto ti akteri ne šalju svoju djecu u domovinu, ajde vračajte se svi, ali ne samo za godišnji odmor. Znamo kako je bilo u Yugi, a kako je danas, tuga i jad. Ok, za dobar posao u diaspori nudim djedovinu u Hrvatskoj na doživotno korištenje za 99godina. janes.borse@gmail.com

VL
MI
milanomilano
20:50 24.03.2018.

stvarno: "kao kada lud jebe zbu njenog". molim vas, pa prošle godine 2017 je Hrvatsku napustilo 50.000 MLADIH - otišli trbuhom za kruhom u dijasporu (posljedica: Hrvatska vlast jim je več izbrisala stalni boravak u Hrvatskoj!!!, zbogom domovino i snalazi se u Njemačkoj, CH... kako umeš i znaš). Dakle po toj logici treba bar 50.000 hrvatskih Švicaraca da se vrati u HR pa da je 0:0. A to je upravo: "kao kada lud jebe zbu njenog". Suprotno toj teoriji povratka, vračat če se umirovljenici-stari (a i to pitanje) samo zbog nostalgije, a tu mladež nema, dakle kome i zbog čega da se vrača (na godišnji, da, i to je sve).

VL
MI
milanomilano
20:18 24.03.2018.

"NE OKREČI SE SINE, KADA NAPUŠTAŠ topli dom u dijaspori"! Hrvati izbrisali 270.000 Hrvata. Dakle "niste poželjni u Hrvatskoj" - to je prava istina o izbrisu sa stalnog boravka. -- Izmjenama Zakona o prebivalištu preciznije se definira prebivalište kao mjesto u kojem građanin stvarno živi. Građani će pri prijavi prebivališta morati prikazati i dokumente kojima dokazuju da tu doista žive - rekao je Tomislav Karamarko, ministar unutarnjih poslova.-- Dakle draga mladež-bez izkustva, pomislite kada napuštate CH.., u zamjenu za HR (nema vam povratka u CH...) u što se upuštate; Hrvati vas brišu sa svojih HR ognjšta bez milosti. To vam pokazuje kuda se "vračate". Do sada je to bilo slobodno, a ne više -Tomislav Karamarko briše . Da, koliko pravih Hrvata-Hercegovaca... je tako sa perom likvidirano iz Lijepe naše? Dobro, vratite se, ali kad tad, sjetit čete se tog teksta!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.