Kako žive Hrvati u Srbiji
Povratak na članak

Nema posla, a ako si Hrvat, onda još i manje

Prema službenim podacima, na području Srbije 1991. živjelo je više od 74.000 Hrvata. Danas, 25 godina kasnije, broj Hrvata u Srbiji pao je, prema službenim podacima, na 47.033

Komentari 19

MA
MateParkich
20:01 08.04.2016.

Kao Hrvat koji živi u Srbiji mogu potvrditi da nas je mnogo više ali da se ljudi plaše izjašnjavati kao Hrvati, jer rizkiraju šikaniranje i izoliranje iz društva. Pa se izjašnjavaju kao Bunjevci, Jugoslaveni i sl. Preko medija se Hrvati konstantno prikazuju u negativnom svjetlu i ko se tako javno izjasni odmah se predstavlja kao ustaša. Da ne govorim o konstantoj asimilaciji Hrvata i politici države koja i potpiruje negiranje Hrvata kao naroda već ih se predstavlja kao pokatoličene Srbe. Sve to stvara vrlo negativnu klimu za nas i naš opstanak na ovim prostorima, i prije nego nas totalno nestano ovde šaljemo apel Hrvatskoj da nas ne zaboravi!

VL
Avatar Josip M
Josip M
13:57 08.04.2016.

Žele li Srbi u EU, toga si moraju biti svjesni,da ih jedino dobri susjedski odnosi spašavaju od geta i samće.

VL
Avatar TAJSAM
TAJSAM
20:50 08.04.2016.

A ovdje u Hrvatskoj tek ako si Srbin nema problema za posao. Neznam tko je tu lud, kod nas svi dobiju posao prije Hrvata jel da se nebi prigovaralo iz Europe tj. da se popuni kvota??????. Slušam i gledam danas na TV-u , "dan Roma" pa isti ti Romi govore da treba srušiti nekakav "zid" stvarno ne mogu vjerovati da to postoji osim za slikanje na TV-u a u stvarnosti to ne postoji u Hrvatskoj. Neznam tko pumpa svakodnevne laži na leđa ovog napačenog naroda, stalno smo krivi od svih koji vole samo kune a Hrvate bi istrijebili i poslali u svijet. Zar nije već jednom došlo vrijeme da Hrvat bude u svojoj zemlji Hrvat a ne stalno da smo drugorazredni ubojice od doba Ustaša pa smo takvi i danas. Svakakvi se tipovi obrušuju svakodnevno na nas Hrvate pa se nadam da če jednog dana to presdtati i da čemo biti slobodni u svojoj Državi te živjeti zajedno sa svima koji žele biti bez povjesnih laži sa nama, dobrodošli. Pozdrav dobrim ljudima

VL
VC
von_canada
21:39 08.04.2016.

Tesko je u Srbiji za posao, ja nemam posla vec 5 godina...ali kad se zali covek,predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov, koji je Ustavom imao zagarantovana mesta u Skupstini Srbije, covek koji je ta ista mesta odbacio da bi usao u koaliciju sa srpskim strankama...meni nije jasno cije on dobro ima u vidu, izgubio je sigurna tri mesta u skupstini putem kojih je mogao da vrsi uticaj i bori se za prava hrvata u srbiji. Pa niko da nije izasao i glasao a njegovu stranku, on bi i dalje imao mesta u skupstini....zasto je to uradio, okrenuo ledja svom narodu, hrvatskoj zajednici....ne bih znao, trebalo bi ga priupitati.

VL
Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
19:38 15.04.2016.

Nema posla, a ako si Hrvat, onda još i manje jer se domači boje klanja i ustaškoga vrbovanja.

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
21:46 08.04.2016.

A oni, sjetite se malo do prije jedno par mjeseci imali su čak 17 ministara u sdp-ovoj vladi, malo pre sramotno...

VL
VC
von_canada
21:54 08.04.2016.

Sto vise komentara hrvata iz vojvodine, voleo bih da cujem njihovo misljenje i stav. Pozdrav!

VL
NN
nino_nr
21:55 08.04.2016.

Gluposti

VL
Avatar El Indio
El Indio
21:00 08.04.2016.

Mesic, Pusic i ostala partija se odrekla Hrvata izvan AVNOJ granica

VL
Avatar maxist
maxist
22:05 08.04.2016.

Za razliku od hr gdje srbi, romi, bosanci i sve manjine + gay osobe - SVI imaju zakonski zasnovanu prednost nad domicilnim hrvatskim stanovnicima , u zapošljavanju, upisima u srednje škole i fakultete itd, .itd.........Jedina zemlja smo na svijetu koja svoje stanovništvo ugnjetava i gura u drugi red dajući prvenstvo svima sa strane........

VL
KA
Kameni
22:07 08.04.2016.

Hrvati se sele iz Srbije, jos vise iz Hrvatske. 74.00 Hrvata 1991 danas 47.000. Razlika Hrvata zamjenila barake u Vojvodini za kuce na moru. I onda se cudite sto pustise Seselja. Hrvati iz Srbije da mu spomenik dignu, da ga nije jos bi bili u svojim hizicama.

VL
RA
radetoronto
21:10 08.04.2016.

Ako si clan neki nacionalne manjine, onda DEFAKTO ti si gradjanin drugog reda. To je realnost. Ne vidim kako EU moze tu bitno pomoci.

VL
BH
Bunjevac=Hrvat
21:17 08.04.2016.

Obavezno postaviti uvjet Srbiji:UKIDANJE UMJETNE BUNJEVAČKE NACIJE.To je srbijanska genocidna antihrvatska tvorevina.Ne može šajkača u Europu s Bunjevcima kao nacijom!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.