1200 ispitanika
Povratak na članak

Istraživanje pokazalo: Glavni motivi egzodusa Hrvata nisu ekonomske prirode

Analiza iseljeničkih stavova pokazala je kako hrvatski iseljenici imaju predodžbu da u Lijepoj Našoj nisu institucionalizirane vrijednosti radne etike i uopće poštenja te smatraju da se hrvatsko društvo moralno slomilo

Komentari 10

Avatar slaven0
slaven0
10:56 16.01.2019.

tko o cemu, kur*a o postenju, sto bi nasi stari rekli. Istina jest da je vecini mladih, a i starih koje znam dozlogrdila vise ova korumpirana kaljuza, znam ljude koji su se pokupili i otisli pred mirovinu, a di nece ljudi koji imaju cijeli zivot pred sobom. ALI, Katolicka crkva i s njom povezane institucije su alfa i omega licemjerja i korupcije u Hrvatskoj, cak i vise nego stranke u Saboru. Dovoljno za reci da sam primoran iz svog dzepa placati uzdrzavanje osudjenih pedofila, a sto je jos gore, Uzoriti koji ih je stitio i premjestao od zupe do zupe je i dalje vodja Crkve u Hrvata.... A sto je jos gore od svega toga, takvih svecenika za koje Kaptol zna da su pedofili jos uvijek ima po zupama u Hrvatskoj. Nevjerojatno mi je da su i roditelji pristali na sutnju i zastitu takvih spodoba zbog vlastite ideoloske zadojenosti, cemu se onda cudimo kada zbog ideoloske zadojenosti 20ak % glasaca konstantno dovodi uvijek iste mafijase na vlast..

VL
RZ
Rocky.Zg
11:04 16.01.2019.

Krivi su masoni, udruge, komunisti, jugonostalgičari, udba, orjuna.... svi su krivi osim onih koji su na vlasti daleko najvise bili a i jos su. Naravno da nisu krivi kada njih crkva podržava, a oni daju crkvi sve što žele tj novce.

VL
AC
acer7
10:44 16.01.2019.

lažete namjerno. Da novac je glavni uzrok. Jer posla nema, tj nema normalnog posla za normalna primanja. Ovo su samo posljedice koje ste nabrojali. Ako me netko smeta, odem drugdje druga firma me želi, ali kaj kad ni ona nema novaca. pa ste normalni s tim plaćama. 80% placa u HR su plaće socijalnih slučajeva. Tko ostane da mora od plaće samo živjeti mora se seliti hoće neće.

VL
KA
katanga
10:26 16.01.2019.

napokon je netko "prepoznao" usudio se iznijeti ono što vrapci na grani znaju, što dalje koje je rješenje. smatram da je cijela društvena nadgradnja zakazala, ostavili su običnog čovjeka na milost i nemilost socijalno inteligentnim i nemoralnim osobama koje su preuzele sve ovlasti ali ih koriste samo i isključivo u ostvarenju vlastitih interesa. najmoćniji dio društvene nadgradnje Katolička Crkva je također učinila grijeh propusta i kroz naviještanje Evanđelja ne nastoji dovoljno, rezultat se vidi, ohrabriti vjernika da bude aktivan član društva i da u društvo ugrađuje vrijednosti za koje tvrdi da vjeruje u njih. Crkva se ne treba miješati izravno u politiku ali kao dio društva mora iznositi svoj stav, poticati one koji se izjašnjavaju kao katolici da žive svoju vjeru svaki dan i na svakom mjestu, teškim grijehom javno proglasiti korupciju a sve koji sudjeluju u korupciji u svim njenim pojavnim oblicima proglasiti otpadnicima od vjere i Crkve. također je sva društvena nadgradnja pozvana izgrađivati građanina pojedinca da bude svjestan da su oni koje izaberemo samo dobili ovlasti da rade za opće dobro, vlast ne postoji, korištenje ovlasti nenamjenski je korupcija i kriminal koje treba prokazivati i kažnjavati, u izborni Zakon ugraditi mehanizme opoziva za sve one koji zloupotrebe ovlasti. još puno toga se može reći i ukazati što samo potvrđuje koliko je duboko propalo hrvatsko društvo.

VL
Avatar Časnik2
Časnik2
10:42 16.01.2019.

...."kradem od siromašnih da bih dao bogatima"! Živeli jarani!

VL
LU
luli
10:17 16.01.2019.

U Hrvatskoj takvu klimu i ozračje prave oni koji Hrvatsku nisu nikada ni željeli a danas u njoj primaju desetke tisuća kuna... šprajc, stanković, trbovićka,severica, gong, mirovne studije, frljići,stazići,....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.