Zabrinjavajuće istraživanje
Povratak na članak

Iseljenici smatraju da se hrvatsko društvo moralno slomilo

Istraživanje je pokazalo da se Hrvati iseljavaju zbog nepravde a ne zbog siromaštva. Upućuju i na jasnu vezu između političke etike, slabih institucija i iseljavanja. Nemoral političkih elita, pravna nesigurnost, nepotizam i korupcija su pri vrhu motiva koji su pridonijeli iseljavanju

Komentari 3

Avatar Observer
Observer
14:00 24.10.2018.

Neucinkovita, komplicirana i spora birokracija su definitivno jedan od razloga napustanja domovine . U Hrvatskoj nema pravne sigurnosti, zakoni se mijenjaju toliko cesto da ih cak ni drzavni birokrati pa ni sudci neznaju objasniti . Bez poznanstva , veze ili mita gotovo je nemoguce rijesiti bilo koji zahtjev ili problem. Kad jednom napustite Hrvatsku i postanete iseljenik ,smatraju vas ustasom , zadrtim desnicarom i glasacem HDZ-a, cak i krivcem za propast bivse drzave. Sve dosadasnje vlade i HDZ i SDP snose krivnju zbog ovakvog stanja. Razocaranje je tim vece jer Hrvati i iz vlastite ,tesko izborene drzave moraju napustati rodnu grudu.

VL
ZE
Zeus609
14:25 24.10.2018.

To je naj blaža dijagnoza težeg duševnog stanja... Odlazak je jedini legitiman i legalan otpor... Potez za kojeg ne morate nikog u ništa uvjeravat... Svatko zna svoje a svi znamo od kuda smo i što smo... Znaći osobno može bit samo svakom bolje... A ovi koji ostaju... Njih tek čeka suočavanje sa samim sobom... Samo koliko sam se imao priliku uvjerit kroz život... Star čovjek ne priznaje pogrešku, znači nema napretka za takve...

VL
LU
lunar777
15:58 24.10.2018.

Hrvatska uz udbašiju, kriminalce ui poltrone tipa Jandroković u politici ima najveći problem sa medijima kojima kao da dirigira onaj KOS iz 90-ih.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.