Jezična radionica
Povratak na članak

Dječjom igrom (na)učiti i proširiti bogatstvo hrvatskog jezika

Sve pohvale upućene su Hrvatskom centru u Beču, njihovu predsjedniku Tiboru Jugoviću, kuratoru Petru Tyranu i glavnoj tajnici Gabrijeli Novak-Karall te svima ostalima koji vode brigu i ulažu velike napore da hrvatski jezik u višejezičnom austrijskom prostoru ne izumre, već ga njeguju i dalje razvijaju

Komentari 1

BR
Brankko
12:46 21.02.2018.

Lijepo i pohvalno. Samo mala primjedba na jednu riječ u tekstu: "Radionicu s pregršt roditeljskih pohvala (...)" --Kada se riječ pregršt upotrebljava za količinu, to znači "malo", jer je to količina koja stane u šaku, u pregršt. Kao kada velimo "šačica ljudi" i sl. Npr.: "Ružić mi piše, kako je njeki seljak molio Krnjela vreću kukuruze, a kad mu je nije htio dati, molio je pô vreće, pa napokon pregršt." (Eugen Kumičić). Ili: "I kad sam godinu dana kasnije stajao pred otvorneim grobom njegovim i bacio na lies pregršt zemlje (...)" (Ksaver Šandor Gjalski ). -- Može se bacati na pregršti, to je kao kada se kaže bacati šakom i kapom -- ali uočimo različit kontekst upotrebe.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.