Moja Hrvatska
Povratak na članak

Pobjegao iz Jugoslavije pa modernizirao francuske podmornice i nosače zrakoplova

Njegova tvrtka STS, kojoj je bio alfa i omega, izradila je četiri rashladna tornja - isparivača u zatvorenom krugu - za nuklearnu centralu Creys-Malville, dva tornja za hlađenje vode dizel-motora
Objava 20. srpnja 2016. 11778 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 17
 • Erick:

  Ako si placen za rad kod druguga, sva otkrica i znanje u tom slucaju pripadaju poslodavcu. Ako se ne slazes, radi za sebe i sve je tvoje. Sto je sporno u tome, zato imamo toliko trutova koji nista ne izmisljaju ... prikaži još! nego gube vrijeme i sebi i drzavi koja ih je zaposlila.U Jugoslaviji je mogao zivjeti kao car jedinon ako je lizao straznjicu komunjarama, sto je ista situacija kao i danas jer jos vladaju Titovi sinovi i unuci .

  1 04:51 21. 7. 2016.
 • Avatar Mali Hrvat , kao mali kršten
  Mali Hrvat , kao mali kršten:

  hrvatski mozgovi su bježali iz jugoslavije,kako to mogu objasniti jugonostalgičari ? pokazivali su znanje iako ih je udba slijedila po svijetu i kao država progonila u dogovoru s tim državama ili sa svojim ubojicama.strašno.

  4 00:11 21. 7. 2016.
 • Erick:

  Nismo mi nista pametniji od drugih, jedina je razlika u tom da imamo masu osoba sa milion titula dr, prof,sci i ostalih koji te svoje titule koriste samo za pisanje na biznis karticama. Dobiju posao u drzavnoj ustanovi i tu ... prikaži još! zive kao trutovi. Koliko imamo dobitnika vaznijih nagrada a i da ne govorim o Nobelovim nagradama?

  04:43 21. 7. 2016.
 • Avatar Cinick
  Cinick:

  Odškolovao se na teret države ,naroda u socijalizmu,nije mu odgovarao ponuđeni posao(vjerojatno dobro plaćen) i pobjegao u kapitalističku zemlju.Što nije pobjegao u Francusku(Ameriku) prije završenog fakulteta ? Bez obzira na sistem,režim u bivšoj državi i sadašnjoj tako sigurno ne bi ... prikaži još!bi završio kako je završio u kapitalističkoj Francuskoj . Pljunuo na domovinu i otišao služiti kapitalistima.

  1 09:14 21. 7. 2016.
 • rrastovi:

  Nije mu valjalo u Jugoslaviji gdje je mogao živjeti kao car, otišao je u "demokraciju" da bude zatvoren u ludari i da država raspolaže njegovim novcem. Toga ipak u Jugoslaviji nije bilo a niti u državicama nastalim iz Jugoslavije. Tako ... prikaži još!ko mu i treba kada traži "kruha preko pogače". Neka se sad ne jada da mu je Francuska kriva. Kriv je sam.........

  1 00:04 21. 7. 2016.
 • stefj:

  Dosta je tu rekla-kazala stvari i površnog pristupa u tekstu. No činjenica je da je ostao ovdje nikada ne bi imao svoju tvornicu... Doduše, da se učlanio u partiju, mogao je postati istaknuti funkcionar, dobiti nekoliko stanova te omastiti se ... prikaži još! u pretvorbi, no nije svakome bio cilj biti komunist...

  07:55 21. 7. 2016.
 • luftbrenzer:

  "gulagu na francuski način" -.-.-.-.-.-.-.-.-.--.- A čemu se Zubanović, (jadan ne bio), nadao od kolonijalnog , kapitalističkog krvoloka globalnog kalibra? Zar je očekivao uvažavanje i poštovanje od, do neba napuhnutih galskih pijetlova? Pravedno vrednovanje njegovog rada? Sada si Zubanović može ... prikaži još!Zubanović može postaviti pitanje: da li se isplatilo "bježati" iz Jugoslavije, za bokun prolazne slave i šaku Judinih škuda.

  12:18 21. 7. 2016.
 • luftbrenzer:

  Naravno da mu se nije dopao premještaj u zaostalu ličku provinciju, Bogu iza leđa. No tada još nije bio priznati stručnjak, nego tek jedan od bezbroj može se reći beznačajnih djelatnika, a nikako neki veliki "mozak". I u Francuskoj mu ... prikaži još!u je dugo trebalo da se afirmira u struci. Čini mi se da se gornjim člankom napuhnuti tobožnja znanstvena genijalnost u najmanju ruku ravnu Nikoli Tesli.

  12:31 21. 7. 2016.
 • Avatar TheJack
  TheJack:

  "No, tada je došlo do problema. Dobio je bezuvjetan nalog Jugoslavije za posao u vojnoj tvornici u Ličkom Osiku, a odbije li ga, prijeti mu strogi zatvor. " Valjalo bi prouciti suvislost ove recenice. Ako je suvisla, onda ne dostaju ... prikaži još!aju mnoge cinjenice prije, a i nakon nje. Mozda je bio vojni stipendista, a to je tada znacilo da mora odraditi odredjeni broj godina za vojsku. Za ne upucene kreatore povrsnih clanaka vazno je znati da je patent i/ili intelektualna dobra, ne otudjiva svojina tvrtke u kojoj se radi, sto ovaj gospodin nije htio znati, pa se uputio u tuzakanje, a sto se okarakteriziralo kao pokusaj otudjenja tudje svojine, a na sto je vlasnik imao pravo zatraziti zadovoljstinu. To se i dogodilo.

  02:30 21. 7. 2016.
 • Avatar Abcda
  Abcda:

  Pa zasto je pobjegao iz Juge, zemlje slobode i blagostanja ?! :-(

  10:01 21. 7. 2016.
 • Ante_1964:

  Ma to nije moguće,pobjeći iz Yugoslavije a onda je tako dobro bilo živjeti u njoj,teklo je med i mlijeko,demokracija na najvišem nivou,svega je bilo,ni u čemu nismo oskudjevali

  10:54 21. 7. 2016.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.