Tradicija

U Bruxellesu održana 6. festa svetog Vlaha

Foto: Matica
U Bruxellesu održana 6. festa svetog Vlaha
28.01.2019.
u 11:12
Događaj je nastavljen večerom od Kandelore u hrvatskom restoranu u Bruxellesu, gdje su sudionici uživali u tradicionalnim dubrovačkim specijalitetima
Pogledaj originalni članak

Ogranak Matice hrvatske u Bruxellesu, koji vodi predsjednik Hrvoje Butigan, od 25. do 27. siječnja 2019. organizirao je 6. festu svetog Vlaha.

Ovogodišnja proslava započela je u petak predavanjem dr. sc. Stjepana Špoljarića "Ruđer Bošković u službi diplomacije Dubrovačke Republike", u veleposlanstvu Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji. Stjepan Špoljarić, dugogodišnji hrvatski diplomat, predstavio je publikaciju koja je nastala 2011. godine u povodu 300. obljetnice rođenja znamenitoga svjetskog i hrvatskog znanstvenika.

Proslava Feste nastavljena je u nedjelju svetom misom u hrvatskoj katoličkoj misiji u Belgiji. Svečano otvaranje događaja započelo je čitanjem proglasa Feste ovogodišnjih festanjulki Paule Letunić i Iris Ljubičić te puštanjem golubica kao simbola slobode i mira ispred katedrale sv. Mihaela i Gudule. Nakon svečanog otvaranja u kapelici katedrale održan je tradicionalni vjerski obred blagoslova grla grličanje.

Šesta proslava Feste svetog Vlaha nastavljena je večerom od Kandelore u hrvatskom restoranu u Bruxellesu, gdje su sudionici uživali u tradicionalnim dubrovačkim specijalitetima.

Događaj su organizirali ogranak Matice hrvatske u Bruxellesu u suradnji s predstavničkim uredom Dubrovačko-neretvanske županije, predstavništvom HTZ-a, predstavništvom HGK i veleposlanstvom Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.