Pittsburgh

Na 125. rođendanu HBZ-a nastupit će TS Ravnica i Željko Lončarić Žec

Foto: PR
Na 125. rođendanu HBZ-a nastupit će TS Ravnica i Željko Lončarić Žec
23.07.2019.
u 21:58
Posjećivali su mnoge manifestacije i festivale poput Brodfesta, Pitomače i Zlatnih žica Slavonije. Također, sudjelovali su u velikom projektu "Hrvatske tamburaške reprezentacije"
Pogledaj originalni članak

Na ovogodišnjoj svečanoj proslavi 125. obljetnice Hrvatske bratske zajednice pridružit će nam se Tamburaški sastav Ravnica iz Osijeka i Željko Lončarić Žec. 

Tamburaški sastav Ravnica "niknuo" je iz zlatnih žitnih polja 1993. godine zajedničkim snagama ponajboljih osječkih tamburaša. Kroz "njihove godine" prošli su mnogi vrsni pjevači i tamburaški znalci, počevši s Miroslavom Škorom, Željkom Barbom, Željkom Lončarićem Žecom te sadašnjim pjevačima Željkom Witowskym i Željkom Ergotićem. 

Posjećivali su mnoge manifestacije i festivale poput Brodfesta, Pitomače i Zlatnih žica Slavonije. Također, sudjelovali su u velikom projektu "Hrvatske tamburaške reprezentacije" (Šokačka rapsodija – 100. tamburaša) kao i u Orkestru Osječko-baranjske županije. 

Kvalitetu njihova dosadašnjeg rada potkrjepljuju mnoge suradnje s velikanima kao što su Miroslav Škoro, Vera Svoboda, Krunoslav Kićo Slabinac, Boris Ćiro Gašparac, Šima Jovanovac, Stjepan Jeršek-Štef, Alen Nižetić, Marta Nikolin, Vlatka Kopić-Tena, Viktorija Kulišić-Đenka, Igor Delač te mnogi drugi. 

Na našoj hrvatskoj glazbenoj turneji nastupit će i Željko Lončarić Žec. Ovo je njegov drugi nastup u SAD-u, nakon 2012. godine. Lončarićeva karijera počela je u osnovnoj školi Ivan Filipović gdje je pripadao školskom tamburaškom orkestru. Nastavio je svirati u ansamblu Pajo Kolarić, a kao član Slavonskih bećara s Antunom Nikolić odlikovao se kao izvođač, skladatelj i aranžer. Svoju karijeru nastavio je u solističkom i autorskom radu. Kao aktivni član Hrvatske glazbene unije mnogo radi na očuvanju tamburaške glazbe i bogatoj kulturnoj tradiciji Slavonije i Baranje. 

Turneja će započeti 31. kolovoza i trajat će do 21. rujna 2019.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.