PROLJEĆE, KONAČNO SI TU

Koncertno predstavljanje hrvatskih glazbenika u Starogradskoj vijećnici u Beču

Foto: Jadranka Klabučar-Gros
Koncertno predstavljanje hrvatskih glazbenika u Starogradskoj vijećnici u Beču
06.03.2023.
u 16:36
Mladi hrvatski glazbenici izvodit će razna djela stranih i hrvatskih skladatelja u petak u Beču
Pogledaj originalni članak

Proljeće, konačno si tu naslov je koncerta mladih hrvatskih glazbenika, koji će se održati u petak, 10. ožujka, u Starogradskoj vijećnici u Beču. I to u Bank Austria salonu, s početkom u 19,30 sati.

Kako je medije izvijestila predsjednica Udruge “Riječ-boja-ton” iz Beča, Zagrepčanka Jadranka Klabučar Gros, koja je organizator koncerta, na programu su djela poznatih svjetskih skladatelja klasične glazbe W.A. Mozarta, J. Straussa, F. Lehara, E. Kalmana, te hrvatskih skladatelja B. Papandopula, I. pl. Zajca, D. Bobića i A. Kabilja.

“Jedna kombinacija omiljenih klasičnih opernih arija i opereta, te dueta, uz klavirsku pratnju”, otkrila nam je Klabučar Gros. Na bečkom će koncertu nastupiti mladi uspješni hrvatski glazbenici, sopranistice Tanja Ruždjak i Patricia Žudetić, te baritoni Davor Nekjak i Ronald Braus, uz klavirsku pratnju pijanista Darijana Ivezića.

Ovo je ujedno poziv bečkim i ostalim Hrvatima da dođu na koncert i daju podršku hrvatskim glazbenicima. Koncert je besplatan, a dobrovoljni prilozi nisu na odmet, kako bi naše mlade glazbene snage mogle dobiti još prilika za promoviranje, između ostalog, i hrvatske glazbene baštine u Austriji i šire.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.