Izabela Vidović

Mlada američka Hrvatica podrijetlom iz BiH glumi kćer Julije Roberts

Foto: Privatni album
Mlada američka Hrvatica podrijetlom iz BiH glumi kćer Julije Roberts
28.11.2017.
u 10:38
Svake druge godine dolaze u Busovaču gdje, između ostalog, uživa i u kulinarskim specijalitetima staroga kraja
Pogledaj originalni članak

S tek napunjenih 16 godina, talentiranoj glumici otvaraju se prilike o kojima mnogi mogu samo sanjati. Izabela Vidović američka je Hrvatica, odrasla u Los Angelesu, a rođena u Chicagu, no podrijetlom je iz Busovače u Bosni, piše Vecernji.ba.

Igrala je u 20-ak filmova, a u najnovijem "Čudo" glumi uz hollywoodsku zvijezdu Juliju Roberts. Film je snimljen prema istoimenom bestselleru američke spisateljice Raquel J. Palacio.  

Izabela igra ulogu starije sestre desetogodišnjem dječaku Auggieju (Jacob Tremblay) koji zbog genetske bolesti ima deformirano lice te teško stvara prijateljstva. 

Ova američka Hrvatica, podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, otkriva kako se s hollywoodskom divom družila i izvan seta. Naime, Julija Roberts ugostila je Izabelu i njezinu obitelj u svom domu te joj je dala nekoliko savjeta. 

"Rekla mi je kako je važno da se glumac dobro zabavlja. Naravno, treba se odlično pripremiti i ozbiljno shvatiti posao, ali biti svjestan da je sve to velika igra", priča Izabela uoči premijere filma "Čudo". 

Naša sugovornica počela je karijeru sa sedam godina, uz manje uloge u TV serijalima "Kosti" i "Zločinački umovi" te uz veće u sitcomu "Sve o jednom dječaku" i dramskom serijalu "The Fosters". U akcijskom filmu "Neprijatelj pred vratima" igrala je s Jasonom Stathamom, Jamesom Francom i Winonom Ryder. Ljubav prema glumi naslijedila je od majke, Elizabete Vidović: producentice, redateljice i glumice. 

"Mama je moj mentor i uzor. Uvijek je uz mene na setu i od nje sam najviše naučila", tvrdi Izabela čiji se roditelji jako trude da njena sestra i ona ne zaborave svoje korijene. 

Svake druge godine dolaze u Busovaču. gdje naša sugovornica, između ostalog, uživa i u kulinarskim specijalitetima staroga kraja. 

"Sarmu bih mogla jesti gotovo svaki dan, baš kao i ćevape. Dobro kuham. Mama me naučila praviti burek i razne pite", naglašava ova mlada glumica.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

SU
supertonkica
22:40 28.11.2017.

bosanski katolik.Treba im svima uzeti pasoše.

Avatar Pinokio
Pinokio
16:32 28.11.2017.

Ma ljudi moji dali je to moguce...

Avatar stef99
stef99
22:30 28.11.2017.

Ova kvazinovinarova kleptomanija je degutantna, jer frajer piše, "hrvatica iz bosne" !!!?, katastrofa .... , pa ako je iz Bosne onda je bosanka(katolkinja), i ima veze sa Rvackom ko' vijetnamka iz Vijetnama(katolkinja), .... ta ustašoidna kleptomanija da se svaki ku...... gura u rvate jer je katolik je bolesna i opasna, jer po toj bolesnoj hadezejovoj formuli koja im treba za izbore....., ispada da su onda svi katolici, talijani, francuzi, španjolci, itd.... zapravo rvati, a da to ni neznaju......, fakat bolesno, i jadni mi rvati što nam kvarni politikari rade........ SFSN ,,,,,