Intervju

VIDEO: Mnogi Hrvati u Njemačkoj prihvaćaju bilo kakve poslove samo da prežive

Josip Bebić
Foto: Matej Pavelić
1/2
06.07.2016.
u 11:40

"Morao sam poći u tuđinu jer kod kuće nisam imao ništa, a kad sam došao ovdje našao sam drugo ništa"

Gost Moje Hrvatske bio je franjevac Josip Bebić, bivši ravnatelj Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu s kojim smo razgovarali o izazovima naših ljudi u Njemačkoj.

O hrvatskim katoličkim misijama, odlascima cijelih obitelji iz domovine i njihovim prvim iskustvima, opširnije pogledajte u intervjuu.

 

>> VIDEO: Studentica Harvarda jedva do prakse u Hrvatskoj!

Komentara 57

AB
abcdefghij
12:23 06.07.2016.

Pravo su i napravili . Hrvatsku su unistili Oni za cije su njihovi roditelji glasali.A mislim da nije lose ako jedan varioc, zidar ili stolar (koji u HR nisu radili) zaradi u Njemackoj od 1500 € pa do 2500 € € (ovisi o firmi- neki zarade i manje). HR je propala i u njoj nikada vise nece biti bolje. Mozda nisam u pravu ali neka mi netko objasni kako HR moze zaposliti nezaposlene i doci na proizvodnju i Standard iz kraja 80 - ih. Pozdrav svima.

RP
rođen_prekjučer
12:04 06.07.2016.

A da nismo mi to znali, posebno mi kojima je 2/3 obitelji van granice ove zemlje.Kada čujem one bajke kako svi sa VSS-om većinom rade u struci tj. kao šefovi više ni ne reagiram na bajke jer znam da većina EU ne priznaje naše diplome koje su po njima ekvivalent domaćeg tečaja.

SC
schwertransport
12:05 06.07.2016.

Ne da prezive, vec da rade i zarade, u Hrvatskoj su prezivljavali......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije