Croatia Los Angeles

Velika strast za nogometom: Opstali su unatoč generacijskim promjenama

Croatia Los Angeles
Foto: Sveto ime Croatia
1/2
29.09.2016.
u 11:07

Croatia Los Angeles osvojila je Prvi turnir hrvatskih nogometnih klubova Kalifornije koji je održan 1973. godine u San Pedru

NK Croatia Los Angeles jedan je od najstarijih nogometnih klubova ne samo iz Kalifornije, nego općenito na sjevernoameričkom kontinentu. 

Momčad je utemeljena davne 1959. godine kao Nogometni klub Bosna.

Na početku svog djelovanja prolazi kroz mnoge poteškoće i samo zahvaljujući velikom odricanju i radu nekoliko pojedinaca, uspijeva opstati.

Uza sve probleme klub bilježi dobre sportske rezultate, a četiri godine od osnutka uprava i članovi odlučuju promijeniti ime u Croatia.

U sezoni 1964./1965. momčad ostvaruje veliki rezultat ulaskom u Greater Los Angeles Soccer League, najkvalitetniju nogometnu ligu Kalifornije koja je sastavljena od različitih etničkih klubova.

Svoj najveći uspjeh igrajući u njoj Croatia Los Angeles ostvarila je u sezoni 1969./1970. kada je osvojila prvo mjesto bez izgubljene utakmice. 

U natjecanju za Kup Amerike hrvatski klub uspijeva doći do finala, no u New Yorku gubi od grčke momčadi s rezultatom 2:1.

Croatia Los Angeles osvojila je Prvi turnir hrvatskih nogometnih klubova Kalifornije koji je održan 1973. godine u San Pedru. 

Ovaj uspjeh ponavlja i godinu dana poslije kada je natjecanje održano u Sacramentu, a zatim i 1976. i 1978.

Bez obzira na česte probleme uzrokovane generacijskim promjenama, Croatia Los Angeles uspjela je opstati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije