Tatiana Cameron

Tajči: Loše uspomene naviru i u Americi!

Crveni tepih
Foto: Tatiana Cameron - Tajči
1/3
05.07.2016.
u 13:35

Vraćaju mi se slike zabava iz "prelijepe Hrvatske" gdje bi u ovo vrijeme već bilo povraćanja i ružnih dobacivanja, a iza zaključanih vrata soba mlade "ljepotice" bi zatvorenih očiju maštale o obećanim karijerama i glumile strast samo da se što prije riješe nasilnika

"Odakle ste?", pita me jedan stariji gospodin u elegantnom odijelu.

"Iz Hrvatske", odgovorim mu.

"Ah!", uzdahne gospon, pogleda u daljinu i nasmiješi se.

"Ako ste bili tamo onda sigurno znate kako je najljepši kutak na svijetu", govorim uzbuđeno.

"Bio sam ludo zaljubljen u jednu prekrasnu Hrvaticu koja se bavila manekenstvom. Upoznali smo se u Koreji".

Kaže da nije posjetio Hrvatsku zato što mu je cijela stvar postala preintenzivna. Jednostavno, nije mogao podnijeti toliku količinu ljepote i emocija.

Možda je baš zbog te dame odlučio napustiti uspješnu karijeru koja mu je donijela status u društvu, osigurala poslovnu klasu u zrakoplovu i pružila dodatnu privlačnost mladim djevojkama iz malih zemalja.

Pomislim kako bi bio dobar gost moje emisije "Buđenje u Americi" gdje su životne prekretnice glavna tema.

"Ja sam Gospon X. Vodim najveću organizaciju u Nashvilleu koja hrani beskućnike. U pričama tih ljudi, u mogućnosti da im pružim barem malo ljubavi i pažnje - u tome je moje zadovoljstvo. Nikad mi sav novac i statusi nisu mogli pružiti takav osjećaj", kaže moj sugovornik i dodaje: "Mogu li te pozvati da pjevaš na našim projektima?"

"Naravno", odgovorim mu.

"Možda ću ipak posjetiti Hrvatsku. Nije slučajno što sam te večeras upoznao. Hvala ti", govori mi ponovno uz osmijeh na licu.

Nakon nekoliko minuta zove me mladi asistent snimateljske ekipe jer sam na redu za intervju na crvenom tepihu.

Foto: Tatiana Cameron - Tajči

"Večeras je ovdje puno uspješnih imena glazbene i filmske industrije, ali pokraj mene stoji jedina osoba koja može reći da ima svoju lutkicu", najavi me simpatična voditeljica. "Ta-shi, jesam li dobro izgovorila tvoje ime?"

"Zapravo je Taj-ci, kao borilačka vještina tai chi", odgovaram joj, dok ona daje pohvale na račun moje emisije.

Vruće nam je u svečanim haljinama ispod rasvjete i još uvijek sparnog južnjačkog dana, ali smijemo se i blistamo - svaka u svom elementu.

No, ovo je malo drukčiji crveni tepih. Umjesto pitanja o dizajneru haljine i tračevima, voditeljicu zanima kako svaki od gostiju utječe na dobre promjene u društvu i svijetu.

Nalazimo se na privatnom skupu za koji je nemoguće dobiti pozivnicu, osim ako ne želite mijenjati stvari nabolje.

Ovdje je 13-godišnja Jessica Meyer koja je preboljela tumor na mozgu. Djevojka s nevjerojatnom životnom energijom i optimizmom u intervjuima s hollywoodskim zvijezdama poput Jacka Blacka i Marka Cubana nadahnjuje bolesnu djecu.

Vidim i Toma Jacksona, jednog od vodećih koncertnih producenata koji radi s poznatim umjetnicima kao što je Taylor Swift. Također, on je suosnivač organizacije za pomoć siromašnima diljem svijeta.

Pokraj mene se nalazi i David Sams, producent koji je pomogao lansirati "Oprah Winfrey Show". Devet puta je dobio Emmy, a poznat je i po svojim dobrotvornim organizacijama s programima za tinejdžere.

"Bryant Thomas, jedan od osnivača velike dobrotvorne organizacije Humanility, doslovno svojim projektima mijenja svijet", napomene mi domaćin ovog skupa, producent i redatelj Kyle Saylors.

Foto: Tatiana Cameron - Tajči

Kyle je okupio zavidno društvo. Na dvije pozornice nastupaju: Kenzi Moore iz The Voice Teama Blake, popularni bend L.E.D., Jessica Mack koja je predgrupa na koncertima Sheryl Crow i novi pjevač legendarnog Survivora - Cameron Barton.

S kim god razgovaram, svi imaju isti cilj - pomoći u ozdravljenju društva i svijeta kroz pozitivne programe, filmove, TV emisije, glazbu...

Malo kasnije odlazim do šanka gdje uredno stoje dvije butelje vina. Jedna nije ni otvorena, a druga je napola prazna. Primjećujem kako gosti, kojih je više od 400, uglavnom drže bocu ili čašu obične vode.

Svi se dobro zabavljaju. Ne treba im ni alkohol, ni cigarete, ni trava.

U velikoj prostoriji s kaminom reperi se izmjenjuju izvodeći svoje radove. Bez prostih riječi, njihove pjesme govore o boli, beskućnicima, pokušaju samoubojstva i pronalaženju ljubavi koja spašava...

Odlazim do kupaonice kako bi prije nastupa popravila šminku. Prolazim pokraj nekoliko soba. Vrata su otvorena, kreveti uredni.

Odjednom osjetim tjeskobu, požurim u kupaonicu i brzo zaključam vrata. Vraćaju mi se slike zabava iz "prelijepe Hrvatske" gdje bi u ovo vrijeme već bilo povraćanja i ružnih dobacivanja, a iza zaključanih vrata soba mlade "ljepotice" bi zatvorenih očiju maštale o obećanim karijerama i glumile strast samo da se što prije riješe nasilnika.

"Uskoro smo na redu", Larry Prostick dolazi po mene. Njegova majka je iz Beograda i on ne skriva uzbuđenje što će nastupiti sa mnom.

Za ovu priliku sam okupila vrhunske glazbenike - Larryja na perkusijama, gitaristu Davida DeLoacha i basistu Briana Shuna. Uzimam svoju gitaru i popravljam remen dok me voditeljica najavljuje.

Domaćin Kyle je poželio jednu pjesmu na hrvatskom. Izabrala sam "Dvije zvjezdice".

Bend zvuči savršeno, uživam u svemu. Tu pjesmu je neobično pjevati Amerikancima. Uglavnom je izvodim kad znam da je barem jedan od mojih starih obožavatelja u publici. I obično samo on pjeva sa mnom.

Ali skladba je melodijski lijepa i sviđa se prisutnima. "O čemu govori?", pita me voditeljica.

"O nesretnoj ljubavi", odgovorim joj brzo i počinjem svirati uvod pjesme "Keep Your Head Up".

"Treba se odmaknuti od loših navika, zatvorenih i začaranih krugova nesretnih ljubavi te vječnih patnji", razmišljam dok pjevam…

Pozitivno, s pogledom prema naprijed završavam svoj nastup.

Dok se vozim kući slušam radio - umirujuću instrumentalnu elektronsku glazbu - i pomislim na duge, prazne noći nakon sličnih VIP partija u Zagrebu, kad čovjek zaista ostane očajno usamljen.

Sretna sam što sam još kao mlada imala snage izaći iz te praznine. Šapćem molitvu za one kojima je u tom trenutku potrebno samo malo da kažu "dosta!" i dožive prekretnicu. Pošaljem je u nebo, a misli su mi u Hrvatskoj.

Vozim smireno, potpuno ispunjena zadovoljstvom, mirom i osjećajem zahvalnosti da sam baš ovdje gdje jesam - na listi onih koji stvaraju programe kako bi poboljšali svijet i pomogli drugima da nađu više od prazne zabave i niskih požuda.

A kod kuće me čekaju tri sina i suprug - najljepši i najpotpuniji dio mog ostvarenog sna.

>> "Da sam ostao u Hrvatskoj, izgubio bih svoj pozitivan pogled na svijet"

Komentara 29

TI
tiiiikru
14:09 05.07.2016.

meni ovo sve zvuči u stilu idite svi van iz hrvatske i bit će vam super

Avatar ljutatrava
ljutatrava
14:03 05.07.2016.

jučer ella dvorniik, danas tajči, sutra nives c, pa koliko prozora ima kuća od zadnjeg severininog supruga,...sve bolje od boljeg,

DU
Deleted user
18:16 05.07.2016.

što sada ova hoće,hrvatima držati lekcije iz amerike.gospođa je pred rat zbrisala u sad i kako joj je tamo dobar dio prošlosti i budućnost neka s amerima razmjenjuje mišljenja i iskustva.kome,osim užem krugu u hrvatskoj nedostaje.vrijeme mladosti i slave otišlo je u nepovrat a za pola stanovništva hrvatske ima status neistraženog dijela svemira.koliko se samo izmjenilo generacija od njezina odlaska tako da je ona za nekog tridesetgodišnjaka samo jedna teta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije