Zanimljivi susreti

Ovo je Hrvatica koja je Michaela Schumachera učila talijanski jezik

Marlene Prischich
Foto: Privatni album
1/2
11.07.2016.
u 15:42

Marlene je tijekom svoje glazbene karijere radila s Lucianom Pavarottijem i opernom divom Mirellom Freni

Marlene Prischich među münchenskim Hrvatima poznata je kao pijanistica.

Njezini roditelji potječu iz Lovrana. Šezdesetih godina prošlog stoljeća mogli su birati hoće li svoj život nastaviti u Göteborgu ili Rimu.

"No privukao ih je grad u koji vode svi putevi", otkrila nam je Marlene.

Desetljeće i pol kasnije mladi bračni par zbog posla odlazi u Modenu gdje se 1976. rodila naša sugovornica.

"Moju talentiranost za glazbu primjećuju brzo i tako me upisuju u dječji zbor Coro di Voci Biance Artemusica pod vodstvom tenora i maestra Luciana Pavarottija. Gledala sam ga kao golemog čovjeka s bradom koji je nama djeci rado dijelio slatkiše", istaknula je.

Marlene je tijekom svoje glazbene karijere radila s opernom divom Mirellom Freni.

"Kad ste u blizini svjetski poznatih osoba, a pritom s njima imate poslovne kontakte, shvatite da se zapravo radi o običnim i skromnim ljudima", priznala je.

Naša sugovornica bila je nagrađivana na brojnim talijanskim natjecanjima, a puno pažnje posvetila je i vlastitom obrazovanju.

"Završila sam studij romanistike, germanistike i konzervatorij za glasovir. Magisterij stječem u Bologni, a doktorat u Münchenu", dodala je.

Tijekom fakulteta nije ni slutjela da će upoznati sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1.

Foto: Anna Gowthorpe/Press Association/PIXSELL

"U Modeni sam Michaela Schumachera podučavala talijanski jezik", pohvalila se.

Darovita umjetnica Prischich posebno voli djela Chopina. Neumornog je i ambicioznog duha.

Kako nije mogla živjeti samo od glazbe, zapošljava se u jednoj berlinskoj izdavačkoj kući gdje radi na enciklopediji povijesti umjetnosti zemalja jugoistočne Europe, razotkrivajući hrvatske umjetnike, arhitekte i znanstvenike koji su djelovali između 16. i 21. stoljeća.


Silvano Jelenić
Matica

Komentara 1

IM
Immanuell
16:39 11.07.2016.

O.K. I što sad?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije