Promocija

Zbornik koji će srušiti stereotipe o našoj dijaspori

Foto: PR
Zbornik koji će srušiti stereotipe o našoj dijaspori
31.01.2019.
u 09:38
Građa je raspoređena na 436 stranica i ilustrirana sa 110 fotografija, zrcaleći recentno iseljeničko stvaralaštvo od umjetnosti do znanosti
Pogledaj originalni članak

Hrvatska matica iseljenika poziva vas na predstavljanje Hrvatskog iseljeničkog izbornika 2019. koje će se održati u četvrtak 7. veljače u 13 sati u Matici.

Zbornik će predstaviti: prof. Mijo Marić, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika, izv. prof. dr. sc. Božo Skoko, Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, dr. sc. Milan Bošnjak, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, te urednica Vesna Kukavica. Voditeljica promocije je prof. Ljerka Galic.

Hrvatski iseljenički zbornik 2019. sa sažecima na engleskom i španjolskom jeziku ima osam tematskih cjelina koje se sastoje od 32 samostalna autorska priloga. 

Autori Matičina ljetopisa činjenično ruše stereotipe o našoj dijaspori, predočavajući nam autentični mozaik stvaralaštva hrvatskog iseljeništva 21. stoljeća, čiji naraštaji djeluju izvan domovine u višejezičnim i višekulturnim sredinama razvijenog svijeta. 

Građa je raspoređena na 436 stranica i ilustrirana sa 110 fotografija, zrcaleći recentno iseljeničko stvaralaštvo od umjetnosti do znanosti. 

Jezični resursi na Mreži u otvorenom pristupu, pozitivne promjene statusa i normi hrvatskoga jezika tijekom posljednjih četvrt stoljeća u fokusu su odabranih autora ovogodišnjeg sveska, a prigodom pete obljetnice uvrštenja hrvatskoga u službene jezike EU – čije izvorne govornike nalazimo na sociolingvističkoj karti svijeta na svim meridijanima.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.