POVEZIVANJE ISELJENIH HRVATA

“Večer iseljeništva” održava se u srijedu u Beču

Foto: Fenix-magazin
Foto: Fenix-magazin
04.10.2022.
u 12:33
“Iseljenička večer” u Beču upriličuje se u cilju još boljeg međusobnog povezivanja Hrvata iz Austrije s Hrvatima iz Njemačke i Švicarske na raznim područjima, prvenstveno na području kulture i sporta, te pružanja medijske pomoći oko umrežavanja i uspostave kontakata između hrvatskih iseljeničkih udruga i sportskih klubova.
Pogledaj originalni članak

 U srijedu,  5. listopada, u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beču, s početkom u 17,30 sati, održati će se “Večer iseljeništva”.
Skup će biti u znaku medijskih poveznica između Hrvata u Austriji s Hrvatima u Njemačkoj i Švicarskoj. Poseban naglasak će biti na “Večernjakovoj domovnici”, najprestižnijem hrvatskom iseljeničkom skupu koji povezuje hrvatsko iseljeništvo s domovinom.

Kao što je poznato, Večernjakova domovinska nagrada (Kroatischer Heimatpreis) već 16 godina zaredom se dodjeljuje najuspješnijim hrvatskim iseljenicima, a održava se u njemačkom Bad Homburgu u organizaciji Večernjeg lista i najčitanijeg hrvatskog iseljeničkog portala “Fenix-magazin.de”. Tradicionalno visoki pokrovitelj tog izbora je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH.

“Iseljenička večer” u Beču  upriličuje se u cilju još boljeg međusobnog povezivanja Hrvata iz Austrije s Hrvatima iz Njemačke i Švicarske na raznim područjima, prvenstveno na području kulture i sporta, te pružanja medijske pomoći oko umrežavanja  i uspostave kontakata između hrvatskih iseljeničkih udruga i sportskih klubova.

Vezano uz temu iseljeništva, gosti skupa su Snježana Herek, dopisnica Večernjeg lista i Fenix-magazina iz Austrije te Marijana Dokoza, glavna urednica Fenix-magazina i dopisnica Večernjeg lista iz Njemačke. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.