Tomislavgrad

Najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji je Cindy Šoštarić iz Italije

Foto: VL BIH
Izbor
Foto: VL BIH
Izbor
Foto: VL BIH
Izbor
04.07.2016.
u 11:23
Ivona Pandžić iz Švicarske proglašena je prvom pratiljom, Paula Bojanić iz Argentine drugom, a za miss fotogeničnosti putem Facebooka je izabrana Fanni Bubreg koja živi u Mađarskoj
Pogledaj originalni članak

"U mnoštvu lijepih i posebnih djevojaka bilo je teško donijeti odluku, ali u svakom natjecanju morate se odlučiti za nekoga", rekao je Ivan Miloloža, predsjednik stručnog ocjenjivačkog povjerenstva.

Ivona Pandžić iz Švicarske proglašena je prvom pratiljom, Paula Bojanić iz Argentine drugom, a za miss fotogeničnosti putem Facebooka je izabrana Fanni Bubreg koja živi u Mađarskoj.

"Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan domovine puno je više od izbora. Cilj nam je omogućiti susrete i povezivanje Hrvata iz cijelog svijeta u svrhu promicanja zajedničke kulture, upoznavanja i pružanja potpore našim ljudima u Bosni i Hercegovini", istaknuo je Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Na natjecanju u Tomislavgradu sudjelovale su 24 djevojke iz Argentine, Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Čilea, Italije, Kosova, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Perua, Rumunjske, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Srbije (Vojvodine), Švedske i Švicarske.

Ne znajući da će biti najljepša među najljepšima, 21-godišnja Cindy nam je iza kulisa otkrila kako se profesionalno bavi plivanjem te da su njezini roditelji zbog posla morali napustiti Zagreb.

Foto: VL BIH

"Majka dolazi iz Dervente, otac je Zagrepčanin, a ja sam Talijanka i imam američko ime! Od malih nogu pričam hrvatski jezik jer su me roditelji tako učili. Zapravo, majka je sa mnom pričala talijanski, a otac hrvatski. U Zagrebu se družim s prijateljima, studiram talijanistiku i živim s bakom. Volim kavu i slatko", priznala je.

Organizatori treće manifestacije su: Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini "Stećak" te Hrvatska matica iseljenika. Projekt je održan pod pokroviteljstvom Dragana Čovića, hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i Općine Tomislavgrad.

>> Jačanje suradnje
>> Hrvatski projekti u Bosni i Hercegovini

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.