Od 1. do 8. svibnja 2019.

Hrvati u Los Angelesu moći će pogledati 11 domaćih filmova

Foto: PR
Hrvati u Los Angelesu moći će pogledati 11 domaćih filmova
17.04.2019.
u 11:22
SEEfest se održava od 2006. godine, a svojim festivalskim izdanjem i projekcijama koje organizira tijekom cijele godine promovira kulturnu raznolikost jugoistočne Europe
Pogledaj originalni članak

Jedanaest domaćih naslova bit će prikazano na SEEfestu (Filmski festival jugoistočne Europe) koji se ove godine održava u Los Angelesu od 1. do 8. svibnja, piše HAVC.hr.

U službenoj sekciji dugometražnih igranih filmova prikazat će se omnibus "Duboki rezovi" koji su režirali Dubravka Turić (Trešnje), Filip Mojzeš (Smrt bijela kost) i Filip Peruzović (Predmeti koji tonu). Projekcija na SEEfestu ujedno će biti i sjevernoamerička premijera.

U natjecateljskoj sekciji dugometražnih dokumentarnih filmova nalaze se dva hrvatska naslova: "Srbenka" autora Nebojše Slijepčevića te film "Susjedi redatelja", scenarista i producenta Tomislava Žaje. Oba filma na festivalu u Los Angelesu također će imati svoju sjevernoameričku premijeru.

Na 14. SEEFestu prikazuje se čak osam hrvatskih kratkometražnih filmova. Tako su u natjecateljskoj sekciji igrani filmovi "Tina & Sendy" redateljice Hani Domazet, "Nitko nije savršen" Barbare Vekarić, "Posljednji bunar" redatelja Filipa Filkovića i scenarista Velimira Grgića, dokumentarni film nastao u američko-hrvatskoj koprodukciji "Hands of Ours" redateljice Aide Vidan koji će na festivalu imati svjetsku premijeru te animirani filmovi "Biciklisti" Veljka Popovića, "Kako se kalio čelik" Igora Grubića, "Balada o fruli i ogrlici" Martina Babića te "Flimflam" Marka Belića.

SEEfest se održava od 2006. godine, a svojim festivalskim izdanjem i projekcijama koje organizira tijekom cijele godine promovira kulturnu raznolikost jugoistočne Europe.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.