Promo

Daleko ste od obitelji i prijatelja? Saznajte kako putovati više, a platiti manje

Foto: BlaBlaCar
BlaBlaCar
Foto: BlaBlaCar
BlaBlaCar
Foto: BlaBlaCar
BlaBlaCar
Foto: BlaBlaCar
BlaBlaCar
Foto: BlaBlaCar
BlaBlaCar
Foto: BlaBlaCar
BlaBlaCar
VL
Autor
PR Članak
24.08.2016.
u 10:15
Što imaju zajedničko Splićanin na privremenom radu u Njemačkoj, Zagrepčanin koji često putuje u Beograd, Beč ili Budimpeštu i još jedan Splićanin koji je posao u Zagrebu zamijenio onime u Beču? Sva trojica puno putuju vlastitim automobilom, a pritom štede
Pogledaj originalni članak

Obitelj u jednom, nova obitelj i/ili prijatelji u drugom, a posao u trećem gradu - realna je svakodnevica mnogih hrvatskih građana. S obzirom na val iseljavanja u zemlje poput Austrije i Njemačke, ti su gradovi često i u različitim državama. U takvoj zemljopisnoj podjeli pravi je izazov redovito viđati obitelj i prijatelje jer svako putovanje, osobito automobilom, veliki je trošak.

Srećom, troškovi prijevoza mogu se podijeliti i to s provjerenim suputnicima. Najveća svjetska zajednica za dijeljenje prijevoza, BlaBlaCar, spaja vozače koji idu na dulja putovanja i imaju slobodna mjesta u autu s onima koji trebaju prijevoz u istom smjeru kako bi putovali zajedno i podijelili troškove tog putovanja. Kako bi i jedni i drugi znali s kime će putovati, na BlaBlaCaru ispunjavaju profile, potvrđuju osobne podatke te se međusobno ocijenjuju - tako prije dijeljenja prijevoza s nekim možete pročitati što su o njemu rekli njegovi dosadašnji suputnici.

"Imam zaista odlična iskustva. Upoznao sam puno zabavnih ljudi, čuo puno različitih priča, saznao štošta zanimljivo, ali i podijelio svoja iskustva s drugima", kaže Davor, član BlaBlaCara koji je aktivnim dijeljenjem prijevoza u godinu dana skupio čak 30 pozitivnih ocjena.

Foto: BlaBlaCar

Vozači nude prijevoz tako da jednostavno navedu kad putuju, odakle kreću, kamo idu, koliko slobodnih mjesta nude te koliko sudjelovanje u troškovima traže od suputnika. Što više detalja o prijevozu ponude - koliko prtljage mogu primiti, jesu li spremni stati negdje usput ili malo skrenuti s rute, primaju li kućne ljubimce i slično, imaju više šanse popuniti automobil.

"Dijeljenjem prijevoza od Hrvatske do Njemačke uspijem uštedjeti čak 70% na troškovima putovanja kući", govori Tin M. još jedan od aktivnih korisnika BlaBlaCara te dodaje da se sa svojim suputnicima ‘sve uspije dogovoriti’.

Joško, koji redovito dijeli prijevoz na relaciji Zagreb-Beč, priznaje da je glavi razlog što nudi prijevoz ušteda na troškovima putovanja. Ali ne i jedini: "Životne priče koje sam čuo, kao i mnoge stvari koje sam naučio od svojih suputnika postali su neprocjenjiv dio mog života", priznaje taj član BlaBlaCara.

Ako želite podijeliti troškove svog sljedećeg putovanja, ponudite prijevoz na BlaBlaCaru

Foto: BlaBlaCar

S druge strane, za one koji nemaju automobil, a imaju potrebu putno putovati, dijeljenje prijevoza je - kao što pokazuje infografika - povoljniji, udobniji i brži način putovanja. Putnici traže prijevoz u vrijeme i na odredište koje im odgovara, pregledavaju profile i dosadašnje ocjene vozača koji prijevoz nudi te dogovaraju s njim detalje. Nakon što izaberu i rezerviraju prijevoz koji im odgovara, uživaju u brzini i udobnosti putovanja automobilom uz povoljnu cijenu.

Potraži prijevoz na BlaBlaCaru ako želiš putovati povoljnije i udobnije

Foto: BlaBlaCar

Foto: BlaBlaCar

Foto: BlaBlaCar

Pogledajte na vecernji.hr