'nas udaljene nitko ne zastupa'
Povratak na članak

Iseljenici traže još tri zastupnika u Hrvatskom saboru

Predlažu predstavnike iz Južne Amerike, Sjeverne Amerike te Australije i Novog Zelanda

Komentari 26

TH
than
11:42 23.08.2016.

Najbolje da svi zasjednemo u Sabor i smanjimo nezaposlenost na nulu.

VL
BO
boovuu
12:57 23.08.2016.

hrvata ima više izvan hrvatske (čemu je svoj doprinos dao i milanović) nego u hrvatskoj a imaju manje zastupnika nego srpska nacionalna manjina ???????

VL
MA
Mamanac31
21:22 23.08.2016.

Da nije financiranje od dijaspore do današnjeg dana (daaa...) odavno bi Vi kod kuće kolabirali. I dijaspora isto plaća poreze u HR šta nekima ovdje nije jasno...pa i za sami ljetni odmor više potroše i s time plaćaju PDV nego neki domaći nažalost ne mogu tijekom cijele godine. I dok je god tako - ispeci pa reci !

VL
IV
Ivan2706
11:54 23.08.2016.

Bilo bi dobro da netko izračuna koliko je ukupno iseljenika glasalo na zadnjim izborima iz dijaspore, te koliki je od toga postotak bio iz Hercegovine. Moj tata je živio i radio u Njemačkoj. Dok je bio tamo nije mu nikad palo na pamet glasovati za Sabor. Naravno kad se vratio u Hrvatsku ide na svake izbore.

VL
DO
dosaosam
11:40 23.08.2016.

Dajte nas već jednom pustite na miru i nemojte nas stalno maltreretirati sa tim HDZ glupostima

VL
DU
Deleted user
11:39 23.08.2016.

Trazite prava u drzavi kojoj punite proracun i gdje ste porezni obveznici.Ako se zelite uhljebit na teret hrvatskih poreznih obveznika onda se vratite u domovinu i punite drzavnu blagajnu ka i svi mi koji zivimo u HR!

VL
SI
siskic
11:36 23.08.2016.

Iseljenicima i hrvatima iz drugih država ne treba dati niti jednog zastupnika. Neka glasaju za kandidate iz hrvatske, pa koga žele neka biraju. Oni ne plaćaju porez u hrvatskoj i nek uživaju blagodati u državama u kojima jesu. Dosta nam je svih ovih godina politikanstva i kojekakvih stručnjaka iz vana. Gledaju samo namiriti sebe i svoj interes i bubati se u prsa kao veliki hrvati i katolici. Je, ali samo za svoj račun.

VL
BR
brodludjaka
12:28 23.08.2016.

Vi udaljeni niste Hrvati nego Amerikanci, Kanađani, Australci i tamo , jer tamo radite , živite i plaćate poreze i prireze, glasajte. Da niste emigrirali onda biste glasali ovdje. Ne nedostajete nam i treba vam svakako zabraniti pravo glasa u ovoj zemlji u kojoj nas krvavo deru porezima, pdv-ima i prirezima , a vi neprekidno glumite turiste ovdje i toliko puno nas volite. Fuck off!!!

VL
MA
Machak
12:28 23.08.2016.

Pridružujem se: Ne može netko glasovati za zakon koji se ne odnosi na njega. Dosta mi je da mi nekakva "dijaspora" bira zastupnike u mojem Saboru. I Predsjednicu, kad smo već kod toga.

VL
NI
nirovad
17:53 23.08.2016.

dragi iseljenici, pobjedom u Oluji ostvareni su svi uvjeti za Vaš povratak u Lijepu našu, koju Vi tako jako volite, pa izvolite. Dobro došli. Uživajte, radite, plaćajte poreze i glasujte u Hrvatskoj za Vama najbližu opciju.

VL
DU
Deleted user
11:45 23.08.2016.

RH je samostalna drzava 25 godina. Svaki Hrvat koji neizmjerno voli domovinu vec se vratio u svoju drzavu. Oni koji su ostali zivjeti negdje drugdje neka se kandidiraju u parlamente tih zemalja gdje i placaju porez. Naravno svi ste dobro dosli u posjetu zemlji svojih predaka.

VL
AN
anticenzura
12:06 23.08.2016.

Ja sam strogo protiv zastupnika iseljenika u Hrvatskom Parlamentu. Iseljenici kroje politiku u zemljama u kojima zive i gdje placaju porez, osim toga ovi iseljenici glasaju svi za ljevicu u zemljama u kojima zive, a u Hrvatskoj glasaju za desnicu. Ja podrzajem desnicu u zemlji u kojoj zivim, a u Hrvatskoj nemam za koga glasati, posto tu istinska desnica ne postoji. Istinska desnica cuva svoju drzavu i narod ( sav narod ) od vanjskih elementarnih nepogoda i bavi se svojim poslom u privatnom sektoru, kreira nova radna mjesta i ne stavlja nos u drzavna poduzeca i javni sektor sto je zadatak ljevice. I ne bavi se etnickim bolestiama u unutarnjoj politici, nego cuva svoje nacionalne interese, promovira svoju zemlju i domaci brend na trzistu u svijetu. To je desnica, a HDZ-evci nemaju blage veze s desnicom. Oni sve jesu, samo ozbiljni i obrazovani politicari nisu.

VL
SM
SmellsLikeŠit
12:07 23.08.2016.

A ma da ne bi,i 3 su previše. ADZ-u ima slabu potporu pa onda na sve moguće načine želi povećati broj mandata. Glasajte vi u svojima državama za lopovluk,korupciju,nepotizam... Mi ćemo onda živjeti s tom bandom na vlasti a ne vi!!!

VL
ML
mladaklada
12:36 23.08.2016.

Ha ha, HDZ je izgleda izračunao da će mu nedostajati cca 3 glasa u Saboru. Čini se da će nedostajati malo više. Zar nije dovoljno što su HDZ i HKC moralno, intelektualno i svjetonazorski utamničili vlastiti narod? Pa izglasajte 30 zastupnika iz dijaspore da se onda svi možemo iseliti iz RH. Ostat će samo penzići i invalidi.

VL
DU
Deleted user
12:34 23.08.2016.

može i 10 ali bez prava glasa u Saboru te beneficija koje idu uz sabornike i neka si svi plaćaju put i/ili boravak u RH kao i plaće.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.