Poslovna suradnja

U Hrvatskoj trenutačno posluje 700 austrijskih tvrtki

Šibensko-kninska županija
Foto: Snježana Herek
1/7
06.10.2016.
u 15:33

Točka na "i" promocije bilo je potpisivanje Memoranduma o suradnji

Već drugi put ove godine Šibensko-kninska županija predstavila se u Beču.

Gospodarski skup u palači Eschenbach otvorio je predsjednik ÖGV-a Andreas Gnesda, a prisutne je pozdravila hrvatska veleposlanica dr. sc. Vesna Cvjetković.

"Austrija je na prvom mjestu po izravnim stranim ulaganjima u Hrvatsku. Tijekom posljednje 23 godine njihove tvrtke uložile su više od sedam milijardi eura u našu zemlju", rekla je Tatjana Mrvoš, savjetnica za gospodarstvo u hrvatskom veleposlanstvu u Austriji.

Istaknula je i kako u domovini trenutačno posluje 700 austrijskih tvrtki koje zapošljavaju 35 tisuća ljudi. 

Točka na "i" promocije u Beču bilo je potpisivanje Memoranduma o suradnji između Austrijske udruge obrtnika, malih i srednje velikih poduzetnika ÖGV te Obrtničke komore Šibensko-kninske županije. 

"Imamo potencijala, samo ih znalački trebamo iskoristiti s našim prijateljima Austrijancima", zaključio je Joso Smolić, predsjednik Obrtničke komore.

Komentara 1

BS
@bserver
11:17 08.10.2016.

puno tu mutne vode tece

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije