Zaklada

Ne govore hrvatski jezik, ali žele pomoći napretku domovine svojih predaka

Kalifornija
Foto: Lewis Stickley/Press Association/PIXSELL
23.03.2017.
u 09:06

Prednost će imati gimnazijalci i učenici srednjih škola s prosjekom iznad 4,5 na svakoj godini školovanja te oni koji dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja

Hrvatska školska zaklada, najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata u domovini sa sjedištem u Kaliforniji, i ove će godine stipendirati nadarene studente iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Kandidirati se mogu uspješni maturanti gimnazija i srednjih škola koji namjeravaju upisati prvu godinu studija na jednome od hrvatskih sveučilišta, a stipendija se automatski produljuje do kraja školovanja ako izabranik zadovolji kvalitetom.

>> Američki Hrvati koji ne odustaju od svoje domovine!

Zainteresirani mogu podnijeti prijavu upravi zaklade najkasnije do 1. svibnja 2017. te priložiti popratnu dokumentaciju. 

Prijavnica i informacije o potrebnim dokumentima mogu se pronaći na službenoj web stranici...

Prednost će imati gimnazijalci i učenici srednjih škola s prosjekom iznad 4,5 na svakoj godini školovanja te oni koji dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.  

Zaklada je utemeljena prije gotovo trideset godina, a stipendira nadarene studente u domovini od 1993. 

Do sada je – zahvaljujući njezinoj materijalnoj potpori – diplomiralo više od tri stotine studenata na različitim fakultetima te danas pomažu razvitku svoje zemlje. 

Geslo je zaklade "Stvaranje lidera kroz obrazovanje", a temeljna misija – pomoći Hrvatskoj ulažući u mlade i sposobne ljude koji će u budućnosti nositi njezin razvoj. 

Zakladu vode i potpomažu američki Hrvati drugog i trećeg naraštaja, od kojih većina i ne govori hrvatski jezik, ali žele pomoći napretku domovine svojih roditelja i djedova. 

>> Evo kako naši ljudi u Mađarskoj na svojoj duši nose sudbinu hrvatske narodnosti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije