Toni Mažuranić

Mlada hrvatska umjetnica izlaže u Trstu

Toni Mažuranić
Foto: Privatni album
1/14
21.09.2016.
u 10:25

U svojim djelima istražuje snažan utjecaj medija na suvremenu ženu i prezentaciju univerzalnog modela ženske ljepote

U tršćanskoj Atelier Home Gallery protekli vikend otvorena je izložba slika mlade hrvatske umjetnice Toni Mažuranić.

Izbor "Plastic Divas" predstavlja presjek njezinih radova nastalih od 2012. do 2016. godine.

Mažuranić je 2010. diplomirala slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Clevelandu. Već tijekom studija intrigantnim repertoarom plijeni pažnju profesora i umjetničkih krugova.

Za svoje radove primila je velike nagrade i priznanja od kojih izdvajamo The Cleveland Institute of Art Portfolio Scholarship, The Martha M. Spindler ’52 Scholarship for Excellence in Painting, The Kelly Dreger Memorial Award for Excellence in Painting i The Sue Wall Prize for Painting. 

Na skupnoj izložbi debitirala je 2008. u Clevelandu, a danas su iza nje brojni nastupi diljem Sjedinjenih Američkih Država i u Zagrebu.

Središnja tema i nadahnuće za mladu umjetnicu je pogrešno shvaćanje ljepote te mogućnost manipuliranja ženskim dijelom publike. 

Toni Mažuranić u svojim djelima istražuje snažan utjecaj medija na suvremenu ženu i prezentaciju univerzalnog modela ženske ljepote. 

"Pasivno-agresivna modna i lifestyle industrija nesmiljeno gradi svijet modno-vizualne distopije u kojem je površnost savršenost. Tragedija postaje tragikomična kada se uvidi na što su sve ljudi spremni kako bi dosegli status Doriana Greya, zavaravajući se da su nadigrali starost i okolinu zahvatima koji ih čine deformiranim trofejima ljudske taštine", sažeto su objasnili organizatori prethodne izložbe "Girls Uncovered" koja je početkom ove godine postavljena u zagrebačkom galerijskom prostoru Boonike.

Tršćanska izložba bit će otvorena do 5. studenog na adresi Palazzo Panfili, Via della Geppa 2.

Možete ju razgledati četvrtkom, petkom i subotom od 18 do 20 sati ili prema dogovoru. 

Dodajmo na kraju kako je Generalni konzulat Republike Hrvatske u Trstu službeni pokrovitelj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije