Radni posjet

Milas u Mostaru, Derventi i Kotor Varošu

Zvonko Milas
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
1/2
24.03.2017.
u 08:15

Državni tajnik sastao se i s gospodinom Zdenkom Sakanom, načelnikom općine Kotor Varoš, te je posjetio proizvodni pogon SIM TECHNIK – uspješnu tvornicu tokarskih proizvoda koja 95 posto proizvodnje izvozi u Europsku uniju i koju je pokrenuo Hrvat – povratnik u Kotor Varoš

Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, bio je u trodnevnom radnom posjetu Bosni i Hercegovini tijekom kojeg se susreo s predstavnicima Hrvata iz gospodarskog, kulturnog, društvenog, vjerskog i političkog života.

>> Počasni građanin općine Ljubuški: Jedni bez drugih ne smijemo niti možemo

Prvi radni sastanak Milas je održao u Mostaru, gdje se susreo s predsjednicima vlada županija s hrvatskom većinom – dr. sc. Nevenkom Hercegom, Zdenkom Ćosićem i Marijanom Klaićem te predstavnicima Ureda predsjednika Hercegbosanske županije Draška Dalića.

Tijekom susreta istaknuta je dobra suradnja Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i županija s hrvatskom većinom. Također, naglašeno je kako će Ured nastaviti podupirati brojne projekte u suradnji sa županijama i općinama u kojima žive Hrvati radi otvaranja novih radnih mjesta i zaustavljanja trenda odlazaka, posebice mladih.

Tijekom boravka u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, Milas je prisustvovao svečanom otvorenju međunarodne kulturne manifestacije 19. Dani Matice hrvatske – Mostarsko proljeće 2017., gdje je primio Kristalnu maticu s imenom pokojnog maestra Vjekoslava Šuteja.

U srijedu, u pratnji Josipa Jerkovića, dopredsjednika entiteta Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda, posjetio je franjevački samostan Plehan i povratnike u župi Žeravac te Kulturni dom "HKD Napredak" u Derventi. Istog dana u Orašju se sastao s predstavnicima Hrvata iz društvenog i političkog života Posavske županije.

Tijekom posljednjeg dana svog posjeta Milas je obišao Kotor Varoš, gdje se sastao s hrvatskim vijećnicima i predstavnicima kotorvaroških udruga. 

Državni tajnik sastao se i s gospodinom Zdenkom Sakanom, načelnikom općine Kotor Varoš, te je posjetio proizvodni pogon SIM TECHNIK – uspješnu tvornicu tokarskih proizvoda koja 95 posto proizvodnje izvozi u Europsku uniju i koju je pokrenuo Hrvat – povratnik u Kotor Varoš.

>> Milijun i pol kuna više za hrvatsku manjinu

Komentara 1

Avatar Josip M
Josip M
16:56 24.03.2017.

Svaka čast gospodinu Milasu posjetit BiH je vrlo potrebno i uzorno.Što se tiče središnjeg ureda za iseljeništvo..ono nam može pomoći ograničeno.Zato i sam smatram da bi nam Pod," Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku,gospodarstvo. Moglo bi se utkati:Uredd RH za iseljeništvo,povratništvo i useljeništvo,pod jedan krov,uz više ovlasti.Vjerujem da će to na kraju kraja slično i ispasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije