'nas udaljene nitko ne zastupa'

Iseljenici traže još tri zastupnika u Hrvatskom saboru

Izbori
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
23.08.2016.
u 10:50

Predlažu predstavnike iz Južne Amerike, Sjeverne Amerike te Australije i Novog Zelanda

"Hrvati izvan domovine imaju tri zastupnika birana u XI. izbornoj jedinici. Problem je u tome što oni uglavnom predstavljaju Hrvate iz Bosne i Hercegovine. Nas koji živimo u prekooceanskim zemljama ne zastupa nitko", stoji u priopćenju koje potpisuje Stjepan Asić, predsjednik Australsko-hrvatskog kongresa.

Dokument objavljujemo u cijelosti

 

Komentara 26

TH
than
11:42 23.08.2016.

Najbolje da svi zasjednemo u Sabor i smanjimo nezaposlenost na nulu.

BO
boovuu
12:57 23.08.2016.

hrvata ima više izvan hrvatske (čemu je svoj doprinos dao i milanović) nego u hrvatskoj a imaju manje zastupnika nego srpska nacionalna manjina ???????

MA
Mamanac31
21:22 23.08.2016.

Da nije financiranje od dijaspore do današnjeg dana (daaa...) odavno bi Vi kod kuće kolabirali. I dijaspora isto plaća poreze u HR šta nekima ovdje nije jasno...pa i za sami ljetni odmor više potroše i s time plaćaju PDV nego neki domaći nažalost ne mogu tijekom cijele godine. I dok je god tako - ispeci pa reci !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije