U Beču obilježen Dan Udruge hrvatskih poduzetnika

Hrvatsko veleposlanstvo u Austriji želi povezati poduzetnike

Dan Udruge hrvatskih poduzetnika
Foto: Snježana Herek
1/4
22.10.2016.
u 12:03

"Naša glavna misija je pružanje potpore domaćim tvrtkama pri ulasku na austrijsko tržište te promicanje Hrvatske kao ulagačke zemlje"

"Ovo je prvi put da Udruga hrvatskih poduzetnika svoje godišnje okupljanje organizira s našim gospodarskim odjelom", rekla je Tatjana Mrvoš, savjetnica u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Austriji.

Prema njezinim riječima, glavna misija Veleposlanstva je pružanje potpore domaćim tvrtkama pri ulasku na austrijsko tržište te promicanje Hrvatske kao ulagačke zemlje.

"Već sedmi kvartal rastemo. Procjene govore da bi domovina u tekućoj godini mogli premašiti sva očekivanja i dosegnuti tri posto, a do 2020., čak pet posto", dodala je Mrvoš.

Anto Sluganović, predsjednik Udruge hrvatskih poduzetnika otkrio je kako imaju više od stotinu članova.

"Jedan od naših osnovnih ciljeva je povezivanje hrvatskih poduzetnika koji rade ovdje s poslovnom zajednicom u domovini. Na tom područuju već imamo zapaženih rezultata", priznao je naš sugovornik.

Potvrda tome je i Agencija za razvoj Varaždinske županije.

"Došli smo predstaviti jednu od najmanjih županija u Hrvatskoj sa samo 175 tisuća stanovnika te njezine potencijale, poduzetničke zone i poslovne partnere. Hrvati u Austriji sada imaju priliku vidjeti mogućnosti ulaganja u svoju domovinu", istaknuo je Krunoslav Lukačić, direktor Agencije.

Gradišće je uspješno u povlačenju europskih sredstava pa su na bečkom skupu bili prisutni i predstavnici Hrvatske gospodarske agencije iz te austrijske pokrajine.

Također, poziv je prihvatila i dr. Vesna Cvjetković, hrvatska veleposlanica te njezin zamjenik Branimir Lončar.

Glazbeni okvir dale su mlade hrvatske nade, violinistica Andreja Nikolić i Stipe Bilić na glasoviru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije