Međunarodna kulturna suradnja

Gostovanje Zagrebačke filharmonije u Pečuhu

Zagrebačka filharmonija
Foto: Igor Soban/PIXSELL
08.12.2016.
u 09:21

Koncertom je ravnao trenutačno jedan od najboljih dirigenata mlađe generacije Jeskao Sirvend, uz solistički nastup violinista Martina Draušnika, violončelista Smiljana Mrčele i pijanistice Zrinke Ivančić

Pred prepunim gledalištem pečuške koncertne dvorane Kodály, jedne od najljepših europskih koncertnih dvorana koja zaprima tisuću posjetitelja, početkom prosinca nastupila je Zagrebačka filharmonija.

"Dvije filharmonije – zagrebačka i panonska (pečuška) surađuju od 2012. godine", istaknuo je ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch. I ovaj nastup ostvaren je u sklopu međunarodne kulturne suradnje.

Partnerstvo u 2016. rezultiralo je pečuškim koncertom za kojim slijedi nastup Panonske filharmonije, predvođene uglednim dirigentom Howardom Williamsom, u Zagrebu 24. ožujka 2017. u sklopu redovitoga pretplatničkog ciklusa Zagrebačke filharmonije.

Pečuškim koncertom ravnao je trenutačno jedan od najboljih dirigenata mlađe generacije Jeskao Sirvend, uz solistički nastup violinista Martina Draušnika, violončelista Smiljana Mrčele i pijanistice Zrinke Ivančić.

Violinist Draušnik i violončelist Mrčela članovi su orkestra Zagrebačke filharmonije, a u glazbenom triju s pijanisticom Ivančić nižu uspjehe na pozornicama diljem Hrvatske i šire. 

Na programu koncerta u Pečuhu bilo je djelo poznatoga hrvatskog skladatelja Borisa Papandopula "Amfitrion", Beethovenov "Koncert za violinu, violončelu i orkestar" u solističkoj izvedbi spomenutog trija te Schumannova "Četvrta simfonija", a nije izostao ni Brahms.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije