Hrvatski bal

Goran Karan i Šima Jovanovac sutra nastupaju u Beču

Miroslav Piplica
Foto: Snježana Herek
03.02.2017.
u 09:53

Organizatori očekuju brojne političare, diplomate, gospodarstvenike i kulturnjake, među njima i državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonka Milasa

"Sve je spremno za 26. hrvatski bal u prestižnom bečkom Kursalonu, na kojem će zvijezde večeri biti Goran Karan i Šima Jovanovac", izjavio je Miroslav Piplica, predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport u Beču, koja je organizator Hrvatskog bala. 

Dodao je kako će na balu, koji će otvoriti parovi poznate bečke Plesne škole "Immervoll", nastupiti i tamburaški sastav "Džentlmeni" te dva KUD-a iz glavnog grada Austrije, "Bosanska Posavina" i "Naši običaji".

"Svake godine predstavimo na balu jednu od hrvatskih županija, a ove godine to će biti Vukovarsko-srijemska", istaknuo je Piplica, napomenuvši kako se očekuju brojni političari, diplomati, gospodarstvenici i kulturnjaci, među njima i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

"Nije cilj našega bala, na kojem se svake godine okupi između 600 i 700 ljudi, pokazati samo sjaj hrvatske kulturne baštine. Ova je manifestacija od iznimne važnosti za Hrvate u Beču i šire", zaključio je naš sugovornik.

Bal počinje sutra u 20 sati u Johannesgasse 33.

Komentara 1

LU
lukcirus
17:52 03.02.2017.

Otac ugostitelj i cuvar Drzavnog pecata, a sin tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas. Znaci cuvar Drzavnog ziga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije