Beč

Emotivan koncert Nene Belana

Neno Belan
Foto: Snježana Herek
1/2
05.12.2016.
u 18:23

Naglasio je kako je iza njega već 30 godina profesionalne karijere, a uskoro će i s Fiumensima slaviti dva desetljeća uspješne suradnje

Jedan od najuspješnijih i najcjenjenijih hrvatskih kantautora Neno Belan, uz svoj sjajni prateći sastav Fiumens u kojemu nastupaju bubnjar Leo Rumora, basist Olja Dešić i klavijaturist Vedran Križan, oduševio je i rasplesao Bečane u kazalištu Akzent.

Ruke u zraku i pjevanje u ritmu trajalo je gotovo cijelu večer, a publika je uživala u bezvremenskoj glazbi koja je obilježila brojne generacije.

Mogli su se čuti brojni hitovi kao što su "Stojim na kantunu", "Ivona", "Ludo zaljubljen", "Ulicama grada", "Ponoćna zvona", "Dotakni me usnama", "Rijeka snova", "Dolazi ljubav", "Vino noći", "Djevojka s Juga".

Posjetitelji su uživali u svakoj minuti ne samo izuzetno dopadljivog nego i visokoprofesionalnog muziciranja. 

Vrhunski je otpjevao s publikom mnogobrojne hitove ljubavne tematike u sjajnoj atmosferi – bio je to izuzetno emotivan koncert. Tako je priredio pravi spektakl koji je trajao više od dva i pol sata. 

"Ovo je bio moj prvi koncert u Beču, i tim više me veseli sjajna komunikacija s publikom koja nas je izvrsno primila i uzvraćala pozitivnim emocijama. Posebno me oduševilo mnoštvo mladih", rekao je Belan.

Istaknuo je kako danas, uz sve društvene mreže, nije teško znati tekstove pjesama, no to je dobar znak i motivacija svakom glazbeniku za nastavak rada. 

Naglasio je kako je iza njega već 30 godina profesionalne karijere, a uskoro će i s Fiumensima slaviti dva desetljeća uspješne suradnje.

Koncert je održan u sklopu 12. Festivala hrvatske glazbe u Beču, čiji je organizator Koncertna direkcija Zagreb.

Komentara 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
05:21 06.12.2016.

Napokon. Prvi puta pisete o istinskom glazbeniku koji je odradio sjajan koncert u zemlji nase regije, a ne o "pevaljkama srpske novokomponovane narodne glazbe" koje nastupaju po svadbama i dernecima zemalja treceg svijeta jugoistocno od granica nase drzave i regije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije